Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σπίρτζης: Δωρεάν οι μετακινήσεις στην Αθήνα μέχρι 6 Ιουλίου

Οι μετακινήσεις με τα μέσα μαζικής μεταφοράς της Αθήνας θα είναι δωρεάν από αύριο μέχρι τις 6 Ιουλίου ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης. Δωρεάν θα μετακινούνται στο εξής οι άνεργοι. Τι είπε για λογαριασμούς ΕΥΔΑΠ και διόδια

Σπίρτζης: Δωρεάν οι μετακινήσεις στην Αθήνα μέχρι 6 Ιουλίου

Σε σειρά εξαγγελιών προχώρησε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης ο οποίος ανακοίνωσε πως η μετακίνηση των πολιτών στα μέσα μαζικής μεταφοράς της Αθήνας θα είναι δωρεάν από τις 30 Ιουνίου μέχρι τις 6 Ιουλίου, ενώ οι άνεργοι δεν θα πληρώνουν στο εξής εισιτήρια για να μετακινηθούν στο δίκτυο αστικών συγκοινωνιών του ΟΑΣΑ.

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Σπίρτζης, οι άνεργοι που είναι εγγεγραμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ θα μετακινούνται δωρεάν με τα μέσα του ΟΑΣΑ και μετά την λήξη του μέτρου της δωρεάν καθολικής μετακίνησης των πολιτών λόγω της έκτακτης κατάστασης. Επιπλέον, με νομοθετική ρύθμιση θα διαγραφουν τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί σε ανέργους ακόμη και εάν αυτά βρίσκονται σε διαδικασία βεβαίωσης και είσπραξης.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Υποδομών, καταργείται ο έλεγχος στις συγκοινωνίες από μη ελεγκτές, δηλαδή από προσωπικό άλλων ειδικοτήτων (π.χ. οδηγοί) οι οποίοι εργάζονται υπερωριακά και λαμβάνουν ποσοστό επί του προστίμου. Κατά τον κ. Σπίρτζη πρόκειται για «ηθικά κατάπτυστη» πρακτική.

Ο ίδιος ανακοίνωσε πως έχει δοθεί εντολή στην ΕΥΔΑΠ να μην διακοπεί καμία σύνδεση λόγω ληξιπρόθεσων οφειλών για το διάστημα που οι τράπεζες παραμένουν κλειστές. Πρόσθεσε πως στα Ελληνικά Ταχυδρομεία γίνεται πληρωμή συντάξεων ΙΚΑ και ΟΓΑ.

Ο Χρήστος Σπίρτζης υποστήριξε σήμερα πως οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών ανταποκρίθηκε θετικά σε αίτημα να μην γίνουν διακοπές ληξιπρόθεσμων λογαριασμών όσο οι τράπεζες παραμένουν κλειστές. Μέχρι την ώρα της συνέντευξης τύπου εκκρεμούσε η απάντηση της CYTA η οποία απάντησε θετικά λίγο αργότερα.

Επιπλέον, άμεσα θα γίνει συνάντηση με τις εταιρείες που διαχειρίζονται τα διόδια στις εθνικές οδούς με στόχο να διευκολυνθούν οι ψηφοφόροι που θα ταξιδεύσουν στις εκλογικές τους περιφέρειες. Στόχος είναι να μην καταβάλλουν διόδια για το Σαββατοκύριακο.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v