Η Μέρκελ αρνείται να συζητήσει τρίτο πακέτο πριν το δημοψήφισμα

Εμπόδιο το δημοψήφισμα της Κυριακής για τη συζήτηση επί του ελληνικού αιτήματος για νέο δάνειο από τον ESM. Ακύρωση δημοψηφίσματος για να αρχίσουν συζητήσεις ζητά ο Γκάμπριελ. Μετά την Κυριακή η συζήτηση, η γραμμή της Αγκελα Μέρκελ.

Η Μέρκελ αρνείται να συζητήσει τρίτο πακέτο πριν το δημοψήφισμα

H καγκελάριος δεν θέλει να συζητήσει νέο πρόγραμμα αν δεν έχει προηγηθεί το δημοψήφισμα, σύμφωνα με πηγή του γερμανικού πρακτορείου ειδήσεων. Κατά τις ίδιες πηγές ο Π. Γκάμπριελ ζητά να ακυρωθεί το δημοψήφισμα για να ξεκινήσουν οι συζητήσεις.

"Πριν διενεργηθεί το δημοψήφισμα, όπως έχει προγραμματιστεί, δεν θα διαπραγματευθούμε για τίποτα νέο", δήλωσε η καγκελάριος.

Προ της υποβολής του αιτήματος η καγκελάριος είχε χαμηλώσει τον πήχη των προσδοκιών για "συμφωνία της τελευταίας στιγμής", καθώς φέρεται να δήλωσε ότι "δεν θα υπάρξει νέα εξέλιξη για την Ελλάδα σήμερα". Παράλληλα, τόνισε μιλώντας σε βουλευτές του κόμματός της ότι η Γερμανία δεν μπορεί να συζητήσει επί μιας νέας πρότασης για συμφωνία πριν το ελληνικό δημοψήφισμα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η καγκελάριος δήλωσε ότι πλέον μπορούν να περιοριστούν οι συνθήκες της ελληνικής κρίσης. Δεν χρειάζεται να φοβόμαστε τις επιπτώσεις για την ευρωζώνη, συμπλήρωσε.

Είναι σημαντικοί οι συμβιβασμοί μεταξύ των εταίρων αλλά δεν θέλουμε τον συμβιβασμό μόνο και μόνο για τον συμβιβασμό, φέρεται να δήλωσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v