Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε αεροπορική απομόνωση οδηγείται η Ελλάδα!

Αεροπορικές εταιρείες «κόβουν» τα ελληνικά ταξιδιωτικά γραφεία από την έκδοση εισιτηρίων. Στάση αναμονής τηρούν οι μεγάλοι αερομεταφορείς της Ευρώπης. Εξόφληση εισιτηρίων ανά βδομάδα ζητά η ΙΑΤΑ.

Σε αεροπορική απομόνωση οδηγείται η Ελλάδα!

Σε από αέρος απομόνωση οδηγείται η Ελλάδα καθώς οι Έλληνες δεν μπορούν να αγοράζουν αεροπορικά εισιτήρια μέσω των ιστοσελίδων των εταιρειών στο Ιντερνετ. Την ίδια στιγμή ξένες αεροπορικές εταιρείες αφαιρούν από τα ελληνικά γραφεία ταξιδίων τις πλακέτες που είναι απαραίτητες για να εκδίδουν αεροπορικά εισιτήρια για λογαριασμό τους.

Μέχρι στιγμής, πάντως, δεν έχουν προχωρήσει σε ανάλογη κίνηση μεγάλες ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες. Στελέχη της αγοράς, ωστόσο, αναφέρουν πως

Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί ακόμα και τις επόμενες ώρες.

Η Διεθνής Ένωση Αεροπορικών Εταιρειών (ΙΑΤΑ) ενημέρωσε τα ταξιδιωτικά γραφεία πως υποχρεώνονται να εξοφλούν ανά εβδομάδα τα χρήματα από τα εισιτήρια που έχουν εκδώσει αντί για την ανά 15ήμερο ή και ανά μήνα υποχρέωση εξόφλησης που ίσχυε έως σήμερα.

Για το θέμα πραγματοποιήθηκε χθες συνάντηση των εκπροσώπων αεροπορικών εταιρειών στην Ελλάδα με τα γραφεία ταξιδίων που εκδίδουν εισιτήρια ενώ είναι προγραμματισμένη νέα συνάντηση την επόμενη Πέμπτη. (9 Ιουλίου).

Αύριο Πέμπτη, εξάλλου, λήγει η προθεσμία εξόφλησης των εισιτηρίων που έχουν εκδοθεί και τα ταξιδιωτικά γραφεία υποχρεούνται να καταβάλλουν το ποσό στο κοινό ταμείο των αεροπορικών εταιρειών στην Ελλάδα (BSP). Η τελική ημερομηνία εξόφλησης , ωστόσο, είναι η Παρασκευή καθώς ισχύει το v+1.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Euro2day.gr τα περισσότερα γραφεία είχαν τακτοποιήσει τις υποχρεώσεις τους για τον Ιούνιο. Θέμα το οποίο «καίει» αυτή τη στιγμή τις αεροπορικές εταιρείες προκειμένου να διασφαλίσουν τα χρήματά τους.

Την ίδια στιγμή οι Έλληνες που θέλουν να ταξιδέψουν με αεροπλάνο στο εξωτερικό και συνήθιζαν να κάνουν κράτηση μέσω διαδικτύου, δεν έχουν πλέον αυτή τη δυνατότητα καθώς δεν γίνονται δεκτές οι πιστωτικές τους κάρτες προκειμένου να ολοκληρωθεί η συναλλαγή.

Η ιρλανδική αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Ryanair ενημέρωσε, ήδη, από χθες πως οι Έλληνες ταξιδιώτες μπορούν να προμηθεύονται εισιτήρια με μετρητά, απευθείας στο αεροδρόμιο. Όμως, με τους περιορισμούς που έχουν επιβληθεί στις τραπεζικές συναλλαγές ακόμα και αυτό δεν είναι δυνατό για αρκετούς επιβάτες.

Κανονικά μπορούν να αγοράζουν αεροπορικά εισιτήρια οι Έλληνες επιβάτες από τις ελληνικές αεροπορικές εταιρείες καθώς παραμένει ενεργή η δυνατότητα των πιστωτικών καρτών ελληνικών τραπεζών για αγορές εντός Ελλάδας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v