Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Barclays: Το «ναι» υπερισχύει στο δημοψήφισμα

Το δημοψήφισμα αφορά τη συμμετοχή ή όχι στο ευρώ και το μέλλον του Τσίπρα, επισημαίνει η Barclays. Τονίζει πως η χρεοκοπία στο ΔΝΤ δεν έχει αμελητέες συνέπειες για την Ελλάδα.

Barclays: Το «ναι» υπερισχύει στο δημοψήφισμα

Για την Barclays η διεξαγωγή του δημοψηφίσματος στις 5 Ιουλίου παραμένει το βασικό της σενάριο. Πλέον και άλλες κυβερνήσεις της ζώνης του ευρώ φαίνεται να ευνοούν αυτό το δημοψήφισμα, καθώς θα φέρει επιτέλους μεγαλύτερη σαφήνεια σχετικά με την εντολή της ελληνικής κυβέρνησης.

Το δημοψήφισμα ως εκ τούτου πλέον αφορά τη συμμετοχή ή όχι στο ευρώ και το μέλλον του Τσίπρα, επισημαίνει η Barclays.

"Ένα «Ναι» θα ανοίξει το δρόμο για πρόωρες εκλογές ή για κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Πιθανώς ωστόσο να ακολουθήσουν πρόωρες εκλογές αργότερα μέσα στο έτος. Υπάρχουν περιορισμένες αναφορές για την πιθανή έκβαση του δημοψηφίσματος, αλλά οι εξελίξεις δείχνουν να ευνοούν το «Ναι» στο δημοψήφισμα", εκτιμάει η Barclays.

Η χρεοκοπία στο ΔΝΤ δεν έχει αμελητέες συνέπειες. Το ΔΝΤ δεν θα είναι πλέον σε θέση να προβεί σε περαιτέρω εκταμιεύσεις στην Ελλάδα μέχρι τα καθυστερούμενα εκκαθαριστούν. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό στην περίπτωση του «όχι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής αφού χωρίς πρόσθετα δάνεια από την Ευρώπη, τα οποία θα μπορούσαν να βοηθήσουν την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το ΔΝΤ, η ελληνική κυβέρνηση δεν θα είναι σε θέση να βασίζεται σε εξωτερική βοήθεια και θα ήταν πολύ απίθανο να ανακτήσει την πρόσβαση στην αγορά.

Αναφορικά με την απόφαση της ΕΚΤ σήμερα η Barclays εκτιμαέι ότι θα είναι οριακή και αναμένει καμία ενέργεια ή μόνο μια συμβολική αύξηση στο κούρεμα των colalterals.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v