Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εκλογές το Σεπτέμβρη αν βγει το "ναι", βλέπει στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ

Το υψηλόβαθμο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ αποκλείει το ενδεχόμενο σχηματισμού οικουμενικής ή μεταβατικής κυβέρνησης. Πώς θα κινηθεί ο πρωθυπουργός.

Εκλογές το Σεπτέμβρη αν βγει το ναι, βλέπει στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ

Να ερμηνεύσει τη φράση του Αλέξη Τσίπρα ότι "θα σεβαστώ το αποτέλεσμα του λαού, όπως οφείλω, δεν είμαι πρωθυπουργός παντός καιρού", επιχείρησε πριν από λίγο υψηλόβαθμο κοινοβουλευτικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.

Συνομιλώντας με δημοσιογράφους στη Βουλή, εξέφρασε την εκτίμηση ότι στην περίπτωση που το "ναι" επικρατήσει τελικά στο δημοψήφισμα, δεν θα γίνουν αμέσως εκλογές.

Όπως υποστήριξε, ο πρωθυπουργός θα πάει στις Βρυξέλλες, θα υπογράψει το κείμενο που προτείνουν οι δανειστές, το οποίο πάντως δεν θα φέρει προς κύρωση στη Βουλή, αφού θα "έχει λάβει ήδη εξουσιοδότηση από το λαό να υπογράψει ο ίδιος, μέσω του δημοψηφίσματος".

Πρόσθεσε ότι μόνο οι εφαρμοστικοί νόμοι θα χρειάζονται την ψήφο της Ολομέλειας του Κοινοβουλίου, κάτι που μπορεί να γίνει αργότερα, τον Σεπτέμβριο, όταν μετά τις νέες κάλπες, εκλεγεί η καινούργια Βουλή.

Το ίδιο στέλεχος απέκλεισε το ενδεχόμενο σχηματισμού οικουμενικής ή μεταβατικής κυβέρνησης, αφού, όπως είπε, "ο πρωθυπουργός δεν θα παραδώσει την εντολή που του έχει δώσει ο λαός και δεν θα συνθηκολογήσει με εκπροσώπους της διαπλοκής".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v