Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βαρουφάκης: Αν βγει «ναι» θα παραιτηθώ από ΥΠΟΙΚ

Θα σεβαστούμε την απόφαση των πολιτών ξεκαθαρίζει ο υπουργός αλλά προαναγγέλλει την αποχώρησή του. Με το «όχι» θα επανεκκινήσουν άμεσα οι διαπραγματεύσεις. Προτιμώ να κόψω το χέρι μου παρά να υπογράψω λύση χωρίς αναδιάρθρωση χρέους.

Βαρουφάκης: Αν βγει «ναι» θα παραιτηθώ από ΥΠΟΙΚ

Αν ο ελληνικός λαός επιλέξει το «ναι» στο δημοψήφισμα θα τιμήσουμε την εντολή που θα μας δώσει, είπε ο υπουργός Οικονομικών μιλώντας στο Bloomberg, αλλά παράλληλα τόνισε ότι ο ίδιος θα παραιτηθεί από τη θέση του.

Στην περίπτωση που βγει το «ναι» στο δημοψήφισμα, «δεν θα είμαι» υπουργός Οικονομικών τη Δευτέρα το βράδυ, είπε, συμπληρώνοντας: «όμως θα βοηθήσω όποιον είναι» για να καθοδηγήσει τη χώρα στην κρίση χρέους.

Ο κ. Βαρουφάκης είπε πως αναμένει οι Έλληνες να ακολουθήσουν την πρόταση της κυβέρνησης για απόρριψη των προτάσεων διάσωσης.

Ερωτηθείς πάντως αν ο πρωθυπουργός του έχει πει αν θα φύγει αρκέστηκε να απαντήσει ότι όταν πας στη μάχη δεν συζητάς την ήττα.

Όπως είπε η συμφωνία που προτάθηκε από τους εταίρους στις 25 Ιουνίου δεν αποτελεί μια «βιώσιμη λύση» για την Ελλάδα καθώς ουσιαστικά κινείται στο πλαίσιο του «προσποιήσου και επέκτεινε».

Σε περίπτωση που οι πολίτες επιλέξουν το «όχι» στόχος της κυβέρνησης είναι να προχωρήσει άμεσα σε επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων και να κλείσει μια νέα βιώσιμη συμφωνία.

Ωστοσο ο ίδιος υποστήριξε ότι δεν θα υπογράψει μια λύση η οποία δεν θα περιλαμβάνει αναδιάρθρωση χρέους. «προτιμώ να κόψω το χέρι μου παρά να υπογράψω συμφωνία χωρίς αναδιάρθρωση χρέους».

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών μια προκαταρκτική συμφωνία στο Eurogroup θα επιτρέψει στην ΕΚΤ να ανοίξει τη στρόφιγγα του ELA και αυτό με τη σειρά του θα επιτρέψει να αρθούν τα μέτρα που επιβλήθηκαν στις τράπεζες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v