Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κουρουμπλής: Διασφαλισμένη η συνεχής ροή φαρμάκων στην αγορά

Ο Υπουργός ζήτησε από τους εκπροσώπους των φαρμακευτικών εταιρειών να συνεχίσει - όπως άλλωστε και συμβαίνει- ο κανονικός εφοδιασμός της αγοράς με τις συνήθεις ποσότητες φαρμάκων. Οι εκπρόσωποι των φορέων ανέφεραν ότι ο εφοδιασμός της αγοράς διεξάγεται κανονικά.

Κουρουμπλής: Διασφαλισμένη η συνεχής ροή φαρμάκων στην αγορά

Ο Υπουργός Υγείας κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής πραγματοποίησε σήμερα συνάντηση με εκπροσώπους του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ), παρουσία του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Υγείας κ. Γιάννη Μπασκόζου και των Αντιπροέδρων του ΕΟΦ κας Δ. Μακριδάκη και κ. Η. Γιαννόγλου.

Κύριο θέμα συζήτησης η διασφάλιση της επάρκειας των φαρμακευτικών προϊόντων, για την κάλυψη των αναγκών των πολιτών.

Ο Υπουργός ζήτησε από τους εκπροσώπους των φαρμακευτικών εταιρειών να συνεχίσει - όπως άλλωστε και συμβαίνει- ο κανονικός εφοδιασμός της αγοράς με τις συνήθεις ποσότητες φαρμάκων. Οι εκπρόσωποι των φορέων ανέφεραν ότι ο εφοδιασμός της αγοράς διεξάγεται κανονικά και δεσμεύτηκαν για την περαιτέρω ομαλή ροή του.

ΣΦΕΕ: Συνεχίζεται η ομαλή τροφοδοσία της αλυσίδας φαρμάκου

Ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας διαβεβαιώνει πως δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας σχετικά με την επάρκεια φαρμάκων την κρίσιμη αυτή περίοδο.

Ο Σύνδεσμος, ως θεσμικός εκπρόσωπος των εταιριών μελών του, ελληνικών και πολυεθνικών, βρίσκεται σε συνεχή και στενή συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, εξαντλώντας κάθε δυνατότητα ώστε να διασφαλίζεται η ομαλή και απρόσκοπτη τροφοδότηση της αλυσίδας φαρμάκου.

Είναι ξεκάθαρο ότι η υγεία και η πρόσβαση των Ελλήνων ασθενών σε φάρμακα και θεραπείες οφείλει να παραμείνει έξω από το κάδρο του πολιτικού κλίματος και μακριά από κάθε προσπάθεια πολιτικής εκμετάλλευσης.

Ο Σύνδεσμος και τα μέλη του συνεχίζουν και θα συνεχίσουν, με ψυχραιμία, σύμπνοια και προσήλωση να στέκονται δίπλα στους Έλληνες πολίτες και την χώρα.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v