Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χημική Βιομηχανία: Λύση εντός Ευρώπης και ευρώ

Παρά τα όποια προβλήματα εμφανίζει η Ευρώπη σήμερα, παραμένει μακράν η περιοχή με τα περισσότερα κοινωνικά δικαιώματα και το καλύτερο βιοτικό επίπεδο στον πλανήτη, αναφέρεται σε κοινή ανακοίνωση 4 συνδέσμων.

Χημική Βιομηχανία: Λύση εντός Ευρώπης και ευρώ

Να υπάρξει λύση εντός Ευρώπης και ευρώ ζητεί σύσσωμος ο κλάδος της χημικής βιομηχανίας, μέσω τεσσάρων συλλογικών του οργάνων, το Σύνδεσμο Ελληνικών Χημικών Βιομηχανιών, τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Παραγωγών Διογκωμένης Πολυστερίνης, την Πανελλήνια Ένωση Βιομηχανιών Χρωμάτων Βερνικιών και Μελανών, το Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Βιομηχανικών και Ιατρικών Αερίων Ελλάδος.

Οι Σύνδεσμοι και οι εταιρείες μας συντάσσονται με την Επιτροπή του ΝΑΙ, «ΝΑΙ στην Ελλάδα, ΝΑΙ στο Ευρώ». “Οι εταιρίες μας τις οποίες ενώνει η χημική τεχνολογία και η βιομηχανική παραγωγή είναι κυρίως παραγωγικές αλλά και εμπορικές, ελληνικές αλλά και θυγατρικές αλλοδαπών, οι οποίες στο σύνολο τους, 400 επιχειρήσεις απασχολούν 17.000 εργαζομένους”, αναφέρει η κοινή ανακοίνωση των φορέων.

“Ο κλάδος παράγει και διακινεί προϊόντα τα οποία είναι αφανείς ήρωες της καθημερινότητάς μας αφού και το παραμικρό αντικείμενο - προϊόν περιέχει κάποια συστατικά παραγωγής της χημικής βιομηχανίας, τα οποία διέπονται από το αυστηρότερο και ασφαλέστερο νομικό πλαίσιο, αυτό της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είτε πρόκειται για την αποτελεσματική περίθαλψη και δημόσια υγιεινή, την εξοικονόμηση και αποθήκευση ενέργειας, την εξασφάλιση φθηνότερης αγροτικής παραγωγής, την κατασκευή και συντήρηση κτιρίων, την κατασκευή πλοίων ή ακόμη και την ασφάλεια των συναλλαγών με χαρτονομίσματα που δεν παραχαράσσονται, ο κλάδος της χημικής βιομηχανίας στηρίζεται και λειτουργεί όλα αυτά τα χρόνια με βάση τους κανόνες της Ε.Ε..

Παρά τα όποια προβλήματα εμφανίζει η Ευρώπη σήμερα, παραμένει μακράν η περιοχή με τα περισσότερα κοινωνικά δικαιώματα και το καλύτερο βιοτικό επίπεδο στον πλανήτη, το οποίο ακριβώς υπηρετεί ο κλάδος της χημικής βιομηχανίας.

Πιστεύουμε ότι η χώρα μας θα μπορέσει να προχωρήσει στις τόσο αναγκαίες διαθρωτικές και θεσμικές αλλαγές μόνο μέσα στο ευρύτερο ευρωπαϊκό πλαίσιο, παρά τις όποιες ατέλειες και αγκυλώσεις. Θεωρούμε απίθανο να μπορέσει να εκσυγχρονιστεί η χώρα μας, απομονωμένη από το ευρωπαϊκό και διεθνές γίγνεσθαι, ως περιφερειακή βαλκανική χώρα. Tόσο οι προτάσεις της κυβέρνησης όσο και των θεσμών είναι εξαιρετικά προβληματικές. Το πραγματικό ερώτημα όμως που τίθεται την Κυριακή αυτή, δεν είναι λιγότερο ή περισσότερο οδυνηρά μέτρα, το διακύβευμα είναι εντός ή εκτός Ευρώπης

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v