Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση Τσίπρα «φωτογραφίζουν» οι δηλώσεις Ντάισελμπλουμ

Σε νέο δημοσίευμα της ιστοσελίδας του περιοδικού Spiegel αναφέρεται ότι οι δηλώσεις του Γ. Ντάισελμπλουμ θα μπορούσαν να επιβεβαιώνουν τις υποψίες ότι οι πιστωτές θέλουν την πτώση της ελληνικής κυβέρνησης.

Πτώση Τσίπρα «φωτογραφίζουν» οι δηλώσεις Ντάισελμπλουμ

Το περιοδικό Spiegel εκτιμά ότι οι πιστωτές θα μπορούσαν πράγματι να επιθυμούν μια αλλαγή ηγεσίας στην Ελλάδα. Το δημοσίευμα αναφέρεται στις δηλώσεις του κ. Ντάισελμπλουμ αναφορικά με τη χτεσινή εμφάνιση του κ. Τσίπρα και τους ισχυρισμούς του υπέρ του «όχι». Συγκεκριμένα, αναφέρεται:

«Η ελληνική κυβέρνηση πιστεύει ότι «ένα» όχι θα ισχυροποιήσει τη διαπραγματευτική της θέση. Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ αποφάσισε να απαντήσει απ' ευθείας σε αυτούς τους ισχυρισμούς λέγοντας ότι ένα «όχι» στο δημοψήφισμα δε θα φέρει την ελληνική κυβέρνηση σε καλύτερη διαπραγματευτική θέση. Την Κυριακή θα κριθεί, αν οι Έλληνες είναι πρόθυμοι να κάνουν επίπονες μεταρρυθμίσεις. Αντιθέτως, ένα «ναι» δίνει τη δυνατότητα για περαιτέρω συνομιλίες. 

Τις συζητήσεις με την ελληνική κυβέρνηση ο Ντάισελμπλουμ τις χαρακτήρισε «χάσιμο χρόνου». Όλες οι χώρες της ευρωζώνης - με εξαίρεση την Ελλάδα - ήταν σύμφωνες κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων. Οι Έλληνες, τις προηγούμενες εβδομάδες, εξέφρασαν την υποψία, ότι οι πιστωτές της Ελλάδας επιθυμούν να προκαλέσουν την πτώση της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα. Μέσω αυτών των δηλώσεων θα μπορούσαν να αισθάνονται επιβεβαιωμένοι».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v