Σουλτς: Ελπίζω να μπει τέλος στην εποχή ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση νίκης του «ναι»

Για να εξασφαλιστεί η συνέχεια του κράτους την περίοδο ως τις εκλογές σε περίπτωση επικράτησης του «ναι» πρέπει να διοριστεί "μια κυβέρνηση τεχνοκρατών, ώστε να μπορούμε να συνεχίσουμε να διαπραγματευόμαστε", σημείωσε ο πρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου.

Σουλτς: Ελπίζω να μπει τέλος στην εποχή ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση νίκης του «ναι»

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς εξέφρασε την ελπίδα να αναλάβει μια "κυβέρνηση τεχνοκρατών" στην Ελλάδα και να δοθεί τέλος στην "εποχή ΣΥΡΙΖΑ" σε περίπτωση νίκης του "ναι" στο δημοψήφισμα της Κυριακής, προκαλώντας την αντίδραση του ευρωβουλευτή Δημήτρη Παπαδημούλη. 

"Θα καταστεί επιτακτική ανάγκη η διεξαγωγή νέων εκλογών εάν ο ελληνικός λαός ψηφίσει υπέρ του προγράμματος μεταρρυθμίσεων και επομένως υπέρ της παραμονής στην ευρωζώνη και ο Τσίπρας, κατά λογική συνέπεια, παραιτηθεί", είπε ο Σουλτς στην γερμανική εφημερίδα Handelsblatt..

Για να εξασφαλιστεί η συνέχεια του κράτους την περίοδο ως τις εκλογές πρέπει να διοριστεί "μια κυβέρνηση τεχνοκρατών, ώστε να μπορούμε να συνεχίσουμε να διαπραγματευόμαστε", πρόσθεσε ο ίδιος.

"Εάν αυτή η μεταβατική κυβέρνηση καταλήξει σε μια λογική συμφωνία με τους πιστωτές, τότε θα πρόκειται για το τέλος της εποχής ΣΥΡΙΖΑ. Έπειτα από αυτό, η Ελλάδα θα έχει ξανά μια πιθανότητα", υποστήριξε ο Μάρτιν Σουλτς.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κατηγόρησε για ανευθυνότητα την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, υποστήριξε ο Σουλτς, είναι "απρόβλεπτος και χειραγωγεί τον κόσμο στην Ελλάδα", δείχνει έναν "σχεδόν δημαγωγικό χαρακτήρα". "Η εμπιστοσύνη μου σε ό,τι αφορά τη βούληση της ελληνικής κυβέρνησης να διαπραγματευθεί έχει φθάσει πλέον στο απόλυτο μηδέν", συνέχισε ο πρόεδρος του ΕΚ.

"Η σύνθεση της ελληνικής κυβέρνησης είναι ζήτημα του ελληνικού λαού και της ελληνικής κυβέρνησης. Η ωμή παρέμβαση σας είναι προκλητική και σας εκθέτει" έγραψε στο twitter ο κ. Παπαδημούλης. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus