Υπερωρίες από τους Βρετανούς traders ενόψει δημοψηφίσματος

Επιπλέον προσωπικό για την κάλυψη του ελληνικού δημοψηφίσματος θα καλέσουν την Κυριακή οι βρετανικές τράπεζες.

Υπερωρίες από τους Βρετανούς traders ενόψει δημοψηφίσματος

Την ώρα που οι Έλληνες πολίτες θα συρρέουν στα εκλογικά κέντρα για να ψηφίσουν «ναι» ή «όχι», ορισμένοι traders θα βρίσκονται στα γραφεία τους στο Λονδίνο για να ακολουθήσουν τις εξελίξεις στις αγορές.

Η Citi, η Barclays, η Deutsche Bank και η JP Morgan είναι μερικές από τις τράπεζες που θα καλέσουν προσωπικό για ενίσχυση τις κρίσιμες ώρες κοντά στην ανακοίνωση του αποτελέσματος του ελληνικού δημοψηφίσματος. 

«Από το Λονδίνο ως την Ασία, θα υπάρχει κάλυψη στα αντίστοιχα trading desks. Το βράδυ της Κυριακής στο Λονδίνο, ενώ στην Ασία θα είναι πρωί. Δεν θα είναι καμιά στρατιά προσωπικού, μόνο ένα μικρός αριθμός σε περίπτωση που οι πελάτες χρειάζονται κάτι» ανέφερε εκπρόσωπος της JP Morgan. 

Η Barclays ανέφερε ότι στελέχη στα τμήματα πωλήσεων, έρευνας και συναλλαγών θα παρακολουθούν το δημοψήφισμα το Σαββατοκύριακο. "Η ομάδα του FX θα είναι στο γραφείο στις 5 μ.μ. το απόγευμα της Κυριακής" σημείωσε ο εκπρόσωπος. 

Μεγάλες τράπεζες, μεταξύ των οποίων HSBC και UBS, θα βασιστούν στα γραφεία τους στην Ασία. 

"Θα δουλεύω σκληρά στον καναπέ μου και το iPad μου όλο το βράδυ" δήλωσε ο Simon Derrick, επικεφαλής έρευνας FX στην BNY Mellon. "Aλλά μπορεί να βρίσκομαι στο κρεβάτι στις 11 μ.μ. το βράδυ της Κυριακής αν έχουν ξεκαθαρίσει όλα". 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v