Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τσίπρας: Η Ελλάδα έστειλε μήνυμα υπερηφάνειας

Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους πολίτες να παραμερίσουν τις σειρήνες της τρομοκρατίας και να ψηφίσουν κατά συνείδηση. Εχουμε το δίκιο με το μέρος μας, υπογράμμισε. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να αποκόψει τη χώρα από το φυσικό γεωγραφικό της χώρο.

Τσίπρας: Η Ελλάδα έστειλε μήνυμα υπερηφάνειας

Δεν διαμαρτυρόμαστε, σήμερα γιορτάζουμε. Σήμερα γιορτάζει η δημοκρατία, είπε ο πρωθυπουργός στην συγκέντρωση των υποστηρικτών του «όχι» στο Σύνταγμα.

Ότι και να ξημερώσει τη Δευτέρα, είμαστε ήδη νικητές. Η Ελλάδα έστειλε μήνυμα υπερηφάνειας. Κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει αυτό το πάθος και αυτή την αγωνία για ζωή, υπογράμμισε.

Σήμερα γιορτάζουμε την τόλμη και την αποφασιστικότητά μας να πάρουμε την τύχη στα χέρια μας. Σήμερα γιορτάζουμε και τραγουδάμε για να ξεπεράσουμε το φόβο και τους εκβιασμούς.

Η Ευρώπη που γνωρίσαμε, η Ευρώπη των ιδρυτικών της αξίων δεν έχει σχέση με τα τελεσίγραφα, είπε ο πρωθυπουργός.

Στον τόπο που γεννήθηκε η δημοκρατία ξαναδίνουμε μια ευκαιρία στη δημοκρατία, γιατί θέλουμε η Ευρώπη να επιστρέψει στη δημοκρατία. Την Κυριακή, σημείωσε, δίνουμε μήνυμα δημοκρατίας και αξιοπρέπειας. Δεν αποφασίζουμε απλά να μείνουμε στην Ευρώπη. Αποφασίζουμε να ζήσουμε, να δουλέψουμε και να προκόψουμε στην Ευρώπη.

Υπογράμμισε ότι κανείς δεν έχει το δικαίωμα να απειλεί ότι θα αποκόψει την Ελλάδα από το φυσικό γεωγραφικό της χώρο. Κανείς δεν μπορεί να απειλεί ότι θα διαλύσει την Ευρώπη.

Τόνισε ότι οι πιο λαμπρές σελίδες αυτού του τόπου ήταν σελίδες τόλμης και αρετής, καλώντας τους πολίτες «να ξαναγράφουμε λαμπρές σελίδες». Την Κυριακή, να πείτε ξανά ένα μεγάλο και περήφανο όχι στα τελεσίγραφα, τόνισε ο πρωθυπουργός.

Τη Δευτέρα, όποιο και να είναι το αποτέλεσμα της δημοκρατικής διαδικασίας, που κάποιοι φοβόντουσαν, δεν θα έχουμε τίποτα να χωρίσουμε μεταξύ μας, σημείωσε.

Κάλεσε τους πολίτες να παραμερίσουν τις σειρήνες της τρομοκρατίας που οργιάζουν και να ψηφίσουν κατά συνείδηση. Εχουμε το πιο δυνατό όπλο στον πλανήτη γιατί έχουμε το δίκιο με το μέρος μας.

Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία. Ότι και να γίνει, θα είμαστε οι νικητές. Οι εκβιασμοί ηττήθηκαν. Το όχι θα γράψει ιστορία, κατέληξε στην παρέμβασή του.

***Ο χαιρετισμός του Αλέξη Τσίπρα, δημοσιεύεται στη δεξιά στήλη "Συνοδευτικό Υλικό".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v