Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αλλαγή ηγεσίας στη ΝΔ ζητούν Ντόρα και Δένδιας

Τι συζητήθηκε σε χθεσινή τηλεφωνική συνομιλία Αντώνη Σαμαρά - Ντόρας Μπακογιάννη. «Είναι ήττα ιστορικού μεγέθους», υποστηρίζει ο Νίκος Δένδιας. Αιχμές και από τον επικεφαλή της ΟΝΝΕΔ.

Αλλαγή ηγεσίας στη ΝΔ ζητούν Ντόρα και Δένδιας

Επιτείνεται η εσωστρέφεια στη ΝΔ, με την Ντόρα Μπακογιάννη να ζητά την παραίτηση του Αντώνη Σαμαρά. Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρώην υπουργός τηλεφώνησε στον πρόεδρο της ΝΔ και του είπε ότι πρέπει να παραιτηθεί. “Πρέπει να παραιτηθείς και αν το πρόβλημα είναι προσωπικό τότε παραιτούμαι και εγώ”, φέρεται να του είπε.

Συνεργάτες του κ. Σαμαρά επιβεβαιώνουν το τηλεφώνημα, το οποίο, όπως λένε, έγινε "χθες Σάββατο, στη 1 μ.μ., στην κορύφωση του προεκλογικού αγώνα για το δημοψήφισμα. Η κ. Μπακογιάννη όντως τηλεφώνησε στον κ. Σαμαρά να του ζητήσει να παραιτηθεί. Αφήνουμε στην κρίση του καθενός και κάθε σκεπτόμενου ανθρώπου να σκεφτεί μια τέτοια πράξη", αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

Το τηλεφώνημα επιβεβαιώνεται και από το περιβάλλον της κ. Μπακογιάννη, αποδίδοντάς το στα αρνητικά στοιχεία των δημοσκοπήσεων και προκειμένου “να σωθεί έστω στο παρά πέντε η διαδικασία”. Κατά τις ίδιες πηγές, ο πρόεδρος της ΝΔ της απάντησε: ”Αυτά δεν τα κάνω εγώ”.

Αιχμές για τον Αντώνη Σαμαρά άφησε πριν από λίγο και ο Νίκος Δένδιας, ο οποίος μιλώντας στο ΣΚΑΙ ανέφερε: "Οι ευθύνες για το αποτέλεσμα δεν είναι για όλους μας ίδιες. Από αύριο το πρωί να συζητήσουμε τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν".

Ο ίδιος έγραψε στο Twitter: Οφείλω σεβασμό στον αρχηγό της ΝΔ αλλά δεν μπορούμε να εθελοτυφλούμε. Είναι ήττα ιστορικού μεγέθους.

Θέμα ηγεσίας έθεσε και ο επικεφαλής της ΟΝΝΕΔ, κος Ιωαννίδης, ο οποίος είπε ότι το σημερινό αποτέλεσμα δείχνει ότι ο λαός γυρίζει στην πλάτη στο πολιτικό σύστημα. Τώρα πρέπει ο πρωθυπουργός να φέρει τη συμφωνία εντός 48 ωρών, όπως είπε.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφους για το εάν η δήλωση για το παλαιό πολιτικό σύστημα αφορά και τον κο Σαμαρά αρκέστηκε να πει «ο νοών νοείτο».

Αλλά και ο βουλευτής Λάρισας Μάξιμος Χαρακόπουλος, σε δήλωσή του, ανέφερε πως "το αποτέλεσμα αποκαλύπτει ότι η παράταξή μας συνεχίζει να μην πείθει, και οφείλουμε επιτέλους, όπως είχα επισημάνει και μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, να δούμε κατάματα "τις πταίει".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v