Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βερολίνο: Για να δούμε, θα έχουμε μάλλον ένα καλό καλοκαίρι

Σημάδια αλλαγής κλίματος μετά την παραίτηση Βαρουφάκη καταγράφονται στη γερμανική πρωτεύουσα.

Βερολίνο: Για να δούμε, θα έχουμε μάλλον ένα καλό καλοκαίρι

Αναστροφή κλίματος στο Βερολίνο φαίνεται να δημιουργεί προς στιγμήν η ανακοίνωση της παραίτησης Βαρουφάκη από τη θέση του υπουργού των Οικονομικών κάτι που αποτυπώνεται σε δηλώσεις πολιτικών αλλά και σε μέσα ενημέρωσης.

Ο κ. Μπόσμπαχ του κόμματους της Άγκελα Μέρκελ που εμφανιζόταν ως ο πλέον σκληροπυρηνικός των χριστιανοδημοκρατών ζητώντας ανοιχτά την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ ανέφερε το πρωί σε γερμανικό κανάλι για τον Γ. Βαρουφάκη ότι "εξαιτίας της μέχρι τώρα στάσης του η παραίτησή του θα βοηθήσει τώρα τις διαπραγματεύσεις".

Από τη μεριά της, η κα Έγκαρντ του κόμματος των Πρασίνων εξέφρασε την ελπίδα της ότι η παραίτηση Βαρουφάκη θα βοηθήσει να βρεθεί μια συμβιβαστική λύση για όλους.

Σύμφωνα με το Mega, ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Αλεξάντερ Λάμσντορφ είπε με νόημα στο twitter "για να δούμε, θα έχουμε μάλλον ένα καλό καλοκαίρι" ενώ ο πρόεδρος του Αριστερού κόμματος κ. Ρέξινγκερ δήλωσε πως πρέπει τώρα σε 48 ώρες "να βρούμε μια λύση" και πως η καγκελάριος πρέπει να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις για λύση και με κούρεμα του ελληνικού χρέους.

Σύμφωνα με το Spiegel η παραίτηση Βαρουφάκη σταθεροποιεί το ευρώ. Αναμένονται οι ενημερώσεις σήμερα στο briefing τόσο της κυβέρνησης όσο και του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v