Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γκάμπριελ: Εάν η Ελλάδα θέλει να μείνει στο ευρώ, να φέρει καλύτερες προτάσεις

Είμαστε έτοιμοι για διαπραγματεύσεις, όποτε ο Τσίπρας θελήσει να συμβιβαστεί. Απόρριψη των κανόνων της νομισματικής Ένωσης η αρνητική ψήφος στο δημοψήφισμα. Η κατάσταση αναφορικά με την χώρα έχει γίνει πλέον "πολύ πιο δύσκολη".

Γκάμπριελ: Εάν η Ελλάδα θέλει να μείνει στο ευρώ, να φέρει καλύτερες προτάσεις

Η Ελλάδα απειλείται πλέον με χρεοκοπία, τονίζει ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας και επικεφαλής του SPD Sigmar Gabriel. 

Ο ίδιος επαναλαμβάνει ότι η αρνητική ψήφος στο δημοψήφισμα είναι ουσιαστικά μια απόρριψη των κανόνων της νομισματικής Ένωσης και τονίζει ότι η κατάσταση αναφορικά με την χώρα έχει γίνει πλέον "πολύ πιο δύσκολη". Δεν μπορεί το ελληνικό δημοψήφισμα να αλλάξει τους κανόνες στην ευρωζώνη, αναφέρει.

Οποτε ο Αλέξης Τσίπρας είναι έτοιμος να συμβιβαστεί, είμαστε έτοιμοι για συνομιλίες, λέει ο κ. Gabriel. "Εάν η Ελλάδα θέλει να μείνει στην ευρωζώνη, πλέον θα πρέπει να παρουσιάσει νέες προτάσεις που θα πηγαίνουν πιο πέρα σε σχέση με αυτές που έχουν παρουσιαστεί μέχρι τώρα", υπογραμμίζει, σημειώνοντας ότι η μπάλα είναι στο ελληνικό γήπεδο.

Ελπίζουμε ότι στις νέες διαπραγματεύσεις η Αθήνα θα δεχτεί ότι οι υπόλοιπες χώρες δεν μπορούν να δεχτούν "κούρεμα" χρέους χωρίς όρους.  

Η αποχώρηση ή όχι από το ευρώ είναι απόφαση της Αθήνας, συμπληρώνει, προσθέτοντας ότι "δεν μπορούμε να αφήσουμε την χώρα μόνη της, όλες οι χώρες της Ευρώπης πρέπει να προετοιμαστούν για χορήγηση ανθρωπιστικής βοήθειας". 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v