Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ολάντ - Mέρκελ: Ο Τσίπρας να κάνει σοβαρές προτάσεις

Η πόρτα είναι ανοιχτή τόνισαν Ολάντ και Μέρκελ, αλλά ζήτησαν προτάσεις. Ασφυχτικά τα χρονικά περιθώρια, προειδοποίησαν. Γενναιόδωρη χαρακτήρισε την προηγούμενη πρόταση η καγκελάριος. Δεν υπάρχουν τώρα προϋποθέσεις για διαπραγμάτευση επί του προγράμματος.

Ολάντ - Mέρκελ: Ο Τσίπρας να κάνει σοβαρές προτάσεις

Σεβόμαστε την ψήφο του ελληνικού λαού δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος Φρασνουά Ολάντ σε κοινή συνέντευξη τύπου με την Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ. Η τελευταία στάθηκε στην ανάγκη να υπάρξουν προτάσεις από την Αθήνα και τόνισε ότι θα πρέπει να πάρουν θέση και οι υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο κ. Ολάντ τόνισε ότι η πόρτα παραμένει ανοιχτή για συζητήσεις. Η Σύνοδος των ηγετών της ευρωζώνης την Τρίτη θα καθορίσει την θέση των εταίρων με βάση τις ελληνικές προτάσεις, πρόσθεσε, λέγοντας πως ο χρόνος πιέζει. 

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ υποστήριξε από την πλευρά της ότι η πόρτα για την Ελλάδα παραμένει ανοιχτή, ενώ προειδοποίησε και ίδια ότι ο χρόνος πιέζει. Όπως διευκρίνισε οι ελληνικές προτάσεις πρέπει να βρίσκονται πάνω στο τραπέζι αυτήν την εβδομάδα. Χαρακτήρισε γενναιόδωρη την πρόταση που έγινε στην Ελλάδα και επανέλαβε ότι η αλληλεγγύη προϋποθέτει τήρηση των κανόνων. 

«Από την μια πλευρά είναι η αλληλεγγύη, που έχουμε δείξει στην Ελλάδα. Ηταν πολύ γενναιόδωρη η τελευταία προσφορά», είπε χαρακτηριστικά. Θα πρέπει να ληφθούν όμως υπόψη και οι υπόλοιποι, πρόσθεσε.

Η ίδια ανέφερε ότι αυτή την στιγμή δεν υπάρχουν οι συνθήκες για την πραγματοποίηση συνομιλιών για ένα πρόγραμμα του ESM, ρίχνοντας την μπάλα στο ελληνικό γήπεδο...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v