Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Π.Λαφαζάνης: Ο Πούτιν στηρίζει την Ελλάδα

Ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης είπε ότι ο Ρώσος πρόεδρος στηρίζει την Ελλάδα σε αυτή τη δύσκολη στιγμή, ενώ ξεκαθάρισε,ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να λάβει χρηματοδότηση από μια τρίτη χώρα, εκτός Ευρωζώνης.

Π.Λαφαζάνης: Ο Πούτιν στηρίζει την Ελλάδα
Στην παρουσία του στο Προεδρικό Μέγαρο κατά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών αναφέρθηκε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης μιλώντας στο MEGA και την εκπομπή "Ελλάδα Ώρα Μηδέν", αποκαλύπτοντας ότι μετέβη ώστε να ενημερώσει τον πρωθυπουργό για όλα τα θέματα που αφορούν τις ενεργειακές σχέσεις Ελλάδας - Ρωσίας, με αφορμή την τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα - Πούτιν που ακολούθησε.

Όπως εξήγησε ο κ. Λαφαζάνης, το τηλεφωνικό ραντεβού ήταν κανονισμένο πριν το δημοψήφισμα, σε αυτό εκφράστηκε η στήριξη του προέδρου της Ρώσικης ομοσπονδίας προς την Ελλάδα αυτήν την στιγμή, ενώ η ατζέντα του αφορούσε αφενός σε αλληλοενημέρωση για τις εξελίξεις Ελλάδας - Ρωσίας, καθώς και στο δημοψήφισμα.

Ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης πρόσθεσε σχετικά ότι ο Ρώσος πρόεδρος στηρίζει την Ελλάδα σε αυτή τη δύσκολη στιγμή. "Δεν ακολουθεί αυτή την πολιτική των δανειστών, θεωρεί ότι η Ελλάδα πρέπει να υπογράψει μια συμφωνία η οποία να είναι θετική για την αναπτυξιακή της πολιτική", υπογράμμισε.

Ο ίδιος ωστόσο ξεκαθάρισε, ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να λάβει χρηματοδότηση από μια τρίτη χώρα, εκτός Ευρωζώνης "όταν βρισκόμαστε σε μια χρηματοδότηση Ευρωζωνική", όπως επισήμανε.

Ο κ. Λαφαζάνης πρόσθεσε: "Είναι πιθανόν όμως να έχουμε όφελος ως χώρα και ως κοινωνία από την ανάπτυξη των διμερών σχέσεων. Και εδώ κάνουμε μια καλή προσπάθεια στην οποία βρίσκεται και ο αγωγός".

Νωρίτερα, το στέλεχος της κυβέρνησης στην ίδια εκπομπή σχολίασε την απόφαση της ΕΚΤ να αναπροσαρμόσει τις περικοπές στα ενέχυρα που δίνουν οι ελληνικές τράπεζες στην Τράπεζα της Ελλάδος προκειμένου να αντλούν ρευστότητα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v