Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Gross: Στο 70-80% η πιθανότητα ενός Grexit

Οι Γερμανοί κρατούν υποκριτική στάση για το χρέος, γιατί είχαν κερδίσει τεράστια αναδιάρθρωση στο παρελθόν, δήλωσε στο Bloomberg o Βill Gross.

Gross: Στο 70-80% η πιθανότητα ενός Grexit
Η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ είναι το πιο βασικό σενάριο, δήλωσε ο γνωστός επενδυτής ομολόγων Bill Gross, λέγοντας ότι η Γερμανία δεν έχει τηρήσει δίκαιη στάση. 
 
Σε συνέντευξη του στο Bloomberg, ο κ. Gross υποστήριξε ότι η πιθανότητα ενός Grexit βρίσκεται στο 70% με 80%. 
 
«Πιστεύω ότι είμαι με την πλευρά των Ελλήνων εδώ» σημείωσε. «Οι Γερμανοί κρατούν υποκριτική στάση για το χρέος τους, γιατί είχαν κερδίσει τεράστια αναδιάρθρωση του χρέους τους μετά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο και μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο» ανέφερε. 
 
«Πιστεύω ότι αν ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, δεν προσφέρει σε κάποιο σημείο επιπρόσθετη χρηματοδότηση και αν η Ελλάδα δεν πληρώσει 3 δισ ευρώ στις 20 ή 21 Ιουλίου, τότε θα υπάρξουν σημαντικά προβλήματα στο σύστημα» ανέφερε ο κ. Gross. 
 
«Η χρηματοδότηση των 100 δισ. δολαρίων που δόθηκαν στις ελληνικές τράπεζες μέσω του ELA, θα πρέπει να κηρυχθούν σε κατάσταση πτώχευσης γιατί η ΕΚΤ δεν μπορεί να δανείσει με collateral που έχουν χρεοκοπήσει» πρόσθεσε. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v