Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ντάισελμπλουμ: Νέα τηλεδιάσκεψη του Eurogroup αύριο

Το Eurogroup περιμένει νέα ελληνική επιστολή με ξεκάθαρες προτάσεις, υπογράμμισε ο επικεφαλής της ευρωομάδας. «Θέλω να πιστεύω ότι οι Ελληνες αύριο θα μας στείλουν τη νέα επιστολή για να αρχίσουμε να δουλεύουμε». Μέρα με τη μέρα η εξέταση της κατάστασης από την ΕΚΤ.

Ντάισελμπλουμ: Νέα τηλεδιάσκεψη του Eurogroup αύριο

Νέο Eurogroup αύριο μέσω τηλεδιάσκεψης, ώστε να συζητηθεί το νέο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα του ESM για την Ελλάδα προανήγγειλε ο επικεφαλής της ευρωομάδας, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Νωρίτερα, ο φινλανδος υπουργός οικονομικών υπογράμμισε ότι η Αθήνα αναμένεται να καταθέσει νέο αίτημα χρηματοδότησης προς το Ευρωπαϊκό Ταμείο Διασώσεων "εντός των επόμενων ωρών". 

«Υπάρχει μεγάλη χρονική πίεση. Το ξέρουμε εμείς και οι συνάδελφοι γιατί είναι δύσκολη η κατάσταση στην Ελλάδα όσο μιλάμε», σημείωσε ο κ. Ντάισελμπλουμ. 

Το Eurogroup περιμένει νέα ελληνική επιστολή με ξεκάθαρες προτάσεις, υπογράμμισε. «Θέλω να πιστεύω ότι οι Ελληνες αύριο θα μας στείλουν τη νέα επιστολή για να αρχίσουμε να δουλεύουμε». 

Παράλληλα, σημείωσε ότι η ΕΚΤ θα εκτιμά την κατάσταση στην Ελλάδα μέρα με τη μέρα. «Εμείς δεν μπορούμε να δώσουμε σινιάλο στην ΕΚΤ. Είναι ανεξάρτητη.», τόνισε.

Μοσκοβισί: Υπάρχει ελπίδα

«Υπάρχει ελπίδα για συμφωνία με την Ελλάδα», υπογράμμισε ο γάλλος επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί. Σημείωσε ότι το Eurogroup θα πρέπει να δουλέψει γρήγορα για να κρατήσει ανέπαφη την ευρωζώνη. 

Γιούνκερ: Ελπίζω να φτάσουμε σε συμφωνία 

«Είμαι ευτυχής κάθε φορά που βλέπω τον Αλέξη Τσίπρα. Μιλήσαμε χθες και θα μιλήσουμε σήμερα και ελπίζω να φτάσουμε σε κάποια λύση. Του έχουμε καταστήσει σαφές τι πρέπει να κάνει και τώρα περιμένουμε», υπογράμμισε σε δηλώσεις του ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. 

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v