Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα - Ομπάμα

Ο Μπ. Ομπάμα ενημερώθηκε για τις ελληνικές θέσεις και από την πλευρά του προέδρου εκφράστηκε η επιθυμία των ΗΠΑ να υπάρξει ευτυχής κατάληξη των διαπραγματεύσεων, λένε πηγές στην Αθήνα. Ο πρόεδρος επικοινώνησε και με την Μέρκελ

Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα - Ομπάμα

O πρόεδρος των ΗΠΑ είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την Άγκελα Μέρκελ προτού συνομιλήσει με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, μεταδίδει το Reuters. 

Πηγές από την Αθήνα αναφέρουν ότι ο Αλεξης Τσιπρας εξεθεσε στον Προεδρο των ΗΠΑ την κατάσταση, καθώς και τις θέσεις της ελληνικης κυβέρνησης και όχι την συγκεκριμένη πρόταση που πρόκειται να συζητήσει η Ελλάδα με τους ευρωπαίους εταίρους της. Ο κ. Ομπαμα εξεφρασε την εντονη επιθυμια των ΗΠΑ να υπαρξει ευτυχής καταληξη των διαπραγματευσεων

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός θα παρουσιάσει στη Σύνοδο Κορυφής τις βασικές αρχές της ελληνικής πρότασης που περιλαμβάνει μια χρηματοδότηση γέφυρα για την αντιμετώπιση των πιεστικών αναγκών της ελληνικής οικονομίας και του τραπεζικού συστήματος.

Συνομιλία Λιού - Τσίπρα

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζακ Λιού μίλησε χθες με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον νεοδιορισθέντα υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο. Ο Αμερικανός ΥΠΟΙΚ δήλωσε ότι η Ουάσινγκτον προσβλέπει στην επανέναρξη των συνομιλιών μεταξύ της Αθήνας και άλλων παραγόντων για την επίλυση της ελληνικής κατάστασης, είπε μια εκπρόσωπος του υπουργείου, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο Λιού εξέφρασε την ελπίδα ότι ένα τέτοιο αποτέλεσμα "θα επιτρέψει στην Ελλάδα να κάνει δύσκολες αλλά αναγκαίες οικονομικές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, να επιστρέψει στην ανάπτυξη, και να καταφέρει βιωσιμότητα του χρέους μέσα στην ευρωζώνη," είπε το υπουργείο σε δήλωση, προσθέτοντας ότι ο Λιού προσφέρθηκε να κρατήσει στενή επαφή με την Αθήνα τις επόμενες μέρες.

Νωρίτερα χθες, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα μίλησε με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ για την κατάσταση στη Ελλάδα και συμφώνησαν για τη σημασία της εξεύρεσης μιάς οδού για να μπορέσει η χώρα να ξεκινήσει εκ νέου τις μεταρρυθμίσεις και να επιστρέψει στην ανάπτυξη εντός της ευρωζώνης, είπε ο Λευκός Οίκος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v