Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθάκης: Θα πληρωθούν μισθοί και συντάξεις την άλλη εβδομάδα

Η Ελλάδα θα ζητήσει έκτακτη χρηματοδότηση για 18 ως 24 μήνες από τον ESM την Τετάρτη, δήλωσε σε συνέντευξη του στο CNBC ο Γιώργος Σταθάκης. Η νέα συμφωνία πρέπει να λαμβάνει υπόψη το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.

Σταθάκης: Θα πληρωθούν μισθοί και συντάξεις την άλλη εβδομάδα

Η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να καταβάλλει μισθούς και συντάξεις την επόμενη εβδομάδα ακόμα και αν δεν επιτευχθεί συμφωνία με τους Ευρωπαίους πιστωτές, δήλωσε σε συνέντευξη του στο CNBC την Τρίτη ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης.

Ο κ. Σταθάκης ανέφερε ακόμα ότι η χώρα θα ζητήσει έκτακτη χρηματοδότηση για 18 ως 24 μήνες από τον ESM την Τετάρτη.

«Οι συζητήσεις, μέχρι και την τελευταία εβδομάδα, στοχεύουν σε μια λύση διάρκειας 18 μηνών ως το τέλος του 2016. Και πιστεύω ότι αυτή θα ήταν η ιδανική λύση» ανέφερε ο κ. Σταθάκης, προσθέτοντας ότι οτιδήποτε λιγότερα θα διατηρούσε την αβεβαιότητα.

Όσον αφορά τα μέτρα που θα περιλαμβάνει η συμφωνία, ο κ. Σταθάκης υποστήριξε πως πρέπει να ληφθεί υπόψη το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και να εφαρμοστεί μια πιο ισορροπημένη προσέγγιση.

«Νομίζω ότι πρέπει να λάβουμε υπόψη το ελληνικό δημοψήφισμα και να προσπαθήσουμε να βρούμε μια πιο ισορροπημένη προσέγγιση, μια πιο συμβιβαστική προσέγγιση που θα παράγει λιγότερη λιτότητα, γιατί αυτό είναι και το μήνυμα και η πιο βιώσιμη λύση στο ελληνικό πρόβλημα» ανέφερε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v