Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιστολή με «ναι» έστειλε ο Βαρουφάκης, δεν πάει στη Βουλή

Με νέες αναρτήσεις επανέρχεται ο πρώην υπουργός. Ψηφίζω θετικά στο νομοσχέδιο για την εξουσιοδότηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου να διαπραγματευθεί στο Eurogroup ιδίως όσον αφορά την αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους. Δεν προσμετράται η ψήφος του.

Επιστολή με «ναι» έστειλε ο Βαρουφάκης, δεν πάει στη Βουλή

Μετά την ανακοίνωση της απουσίας του από τη σημερινή συνεδρίαση της βουλής για οικονενειακούς λόγους ο κ. Βαρουφάκης επανήλθε, τονίζοντας σε tweet ότι "αύριο ο Ευκλείδης αξίζει τη στήριξη όλων μας. Τη δική μου την έχει στο ακέραιο. Μετά θα αξιολογήσουμε το αποτέλεσμα.  

Παράλληλα, ανήρτησε επιστολή προς την πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου με σημερινή ημερομηνία, στην οποία σημειώνει: 

"Με την παρούσα θέλω να σας ενημερώσω ότι ψηφίζω θετικά στο νομοσχέδιο για την εξουσιοδότηση του υπουργού οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτυου να διαπραγματευθεί στο πλαίσιο του Eurogroup ιδίως όσον αφορά την αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους. 

Η απουσία μου εκτός Αθηνών οφείλεται σε καθαρά οικογενειακούς λόγους.

Σημειώνεται ότι η κίνησή του είναι καθαρά συμβολική, καθώς η επιστολική ψήφος δεν προσμετράται παρά μόνο αν η απουσία αφορά αποστολή της Βουλής.

 

Νωρίτερα, με δυο αναρτήσεις στο twitter ο κ. Βαρουφάκης πήρε θέση στις εξελίξεις:

«ΣΤΗΝ Κ.Ο. ΤΟ ΠΡΩΙ ΔΗΛΩΣΑ ΠΩΣ ΣΤΗΡΙΖΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΤΟΝ Ε. ΤΣΑΚΑΛΩΤΟ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΠΟΥ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΣΤΟ EUROGROUP, ΙΔΙΩΣ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΠΛΑΝΟΥ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ».

Παράλληλα προανήγγειλε ότι δεν θα βρίσκεται στη Βουλή:

«ΤΟ ΟΤΙ, ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΑΠΟΨΕ ΨΗΦΙΣΩ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ, ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ - (προλαμβάνω τις διάφορες... ερμηνείες)»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v