Βαρουφάκης: Προετοιμαζόμασταν για όλα τα σενάρια

"Εχω ιερή υποχρέωση να διαβάσω πολύ προσεκτικά την κάθε παράγραφο κάθε νομοσχεδίου", απάντησε ερωτηθείς εάν θα ψηφίσει τη συμφωνία και τα προαπαιτούμενα στη Βουλή.

Βαρουφάκης: Προετοιμαζόμασταν για όλα τα σενάρια

Η εντολή του πρωθυπουργού ήταν, το Υπουργείο Οικονομικών να ετοιμάζεται για κάθε ενδεχόμενο, για κάθε απειλή εναντίον της παραμονής της χώρας στην ευρωζώνη, υπογράμμισε ο Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξή του στο Mega.

Αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες, τόνισε ότι είναι ξεκάθαρο ότι ζητούν παράδοση άνευ όρων.

Ερωτηθείς εάν θα εγκρίνει την συμφωνία και τα προαπαιτούμενα στη Βουλή, σημείωσε: "Εχω ιερή υποχρέωση να διαβάσω πολύ προσεκτικά την κάθε παράγραφο κάθε νομοσχεδίου".

Σχολίασε δε ότι θα είναι θετική εάν υπάρχει μια σοβαρή πιθανότητα ανάκαμψης με αυτό το πακέτο. "Πιστεύετε ότι υπάρχει πιθανότητα πάνω από 20% η Ελλάδα να ανακάμψει αν ψηφίσουμε αυτό το πακέτο; Επιτρέψτε μου να το μελετήσω.", σημείωσε. 

Απαντώντας στην κριτική που δέχτηκε για την απουσία του από τη Βουλή το βράδυ της Παρασκευής, όταν και ψηφιζόταν η εξουσιοδότηση στον πρωθυπουργό να διαπραγματευτεί, σημείωσε ότι πήγε στο σπίτι του και όχι σε ταξίδι αναψυχής. Σχολίασε ως κακεντρέχεια τα σχόλια που υπήρξαν, προσθέτοντας ότι "έχω υποχρεώσεις απέναντι σε 11χρονο κορίτσι με το οποίο ήθελα να περάσω το σαββατοκύριακο. Δεν περνάει η μπογιά της κακεντρέχειας στο λαό".

Τέλος, τόνισε ότι δεν έχει πάρει ούτε ένα ευρώ για καμία διάλεξη, ούτε θα πάρω όσο είναι βουλευτής, καθώς απαγορεύονται τα έσοδα από παράλληλες δραστηριότητες. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v