Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δεν ψήφισαν τη συμφωνία 39 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Με ευρεία πλειοψηφία ενέκρινε η Βουλή τα προαπαιτούμενα μέτρα της συμφωνίας. Από το ΣΥΡΙΖΑ 32 βουλευτές ψήφισαν «όχι», 6 δήλωσαν «παρών» και μία βουλευτής απουσίαζε. Καμία «απώλεια» από τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Καταψήφισαν Λαφαζάνης, Κωνσταντοπούλου, Βαρουφάκης, Βαλαβάνη, Στρατούλης, Λεουτσάκος.

Δεν ψήφισαν τη συμφωνία 39 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Υπερψηφίστηκαν από το κοινοβούλιο τα προαπαιτούμενα μέτρα της συμφωνίας με τους δανειστές.

Υπέρ ψήφισαν 229 βουλευτές, κατά 64, ενώ 6 βουλευτές δήλωσαν παρών. Απουσίαζε μια βουλευτής (η Αλ. Τσανάκα από το ΣΥΡΙΖΑ).

Συνολικά 32 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν «όχι», 6 ψήφισαν «παρών». Συμπαγείς παρέμειναν και σε αυτή την ψηφοφορία οι βουλευτές των ΑΝΕΛ. 

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που καταψήφισαν τα μέτρα είναι οι: Αγλαϊα Κυρίτση, Ζωή Κωνσταντοπούλου, Γιάνης Βαρουφάκης, Νάντια Βαλαβάνη, Δημήτρης Στρατούλης, Κώστας Ήσυχος, Δημήτρης Κοδέλας, Ελένη Σωτηρίου, Βασίλης Χατζηλάμπρου, Ιωάννης Σταθάς, Θανάσης Σκούμας, Θωμάς Κώτσιας, Κώστας Ζαχαριάς, Κώστας Λαπαβίτσας, Μιχάλης Κριτσωτάκης, Δέσποινα Χαραλαμπίδου, Ιωάννα Γαϊτάνη, Ευαγγελία Αμανατίδου, Ηλίας Ιωαννίδης, Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, Στέφανος Σαμοϊλης, Χρήστος Χατζησάββας, Ραχήλ Μακρή, Ευγενεία Ουζουνίδου, Κωνσταντίνος Δερμιτζάκης, Ιωάννης Ζερδελής, Κώστας Δελημήτρος, Θανάσης Πετράκος, Ελένη Ψαρρέα, Στάθης Λεουτσάκος, Παναγιώτης Λαφαζάνης και Βασίλης Κυριακάκης.

Οι έξι που ψήφισαν «παρών» είναι: Βασιλική Κατριβάνου, Χρήστος Καραγιαννίδης, Δημήτρης Μπαξεβανάκης, Ηρώ Διώτη, Νίκος Μιχαλάκης και Βασιλική Λέβα.

Mειμαράκης: Στείλαμε το μήνυμα που έπρεπε στην Ευρώπη

Η Ν.Δ. δεν πρόκειται να κάνει πρόταση μομφής αυτή τη στιγμή, δήλωσε ο πρόεδρος του κόμματος Βαγγέλης Μεϊμαράκης εξερχόμενος της Βουλής. Όπως είπε, η Ν.Δ. στάθηκε συμπαγής.

«Το εθνικό κοινοβούλιο έστειλε το μήνυμα που έπρεπε στην Ευρώπη. Η Νέα Δημοκρατία ανταποκρίθηκε συμπαγής σε αυτό το καθήκον και προχωράμε και ο πρωθυπουργός το πήρε το μήνυμα».

Σε ερώτηση για το εάν ο πρωθυπουργός πρέπει να πάει σε εκλογές εξαιτίας των μεγάλων διαρροών στην ψηφοφορία είπε «Αυτά είναι θέματα του ίδιου, εμείς ζητήματα τέτοια δεν έχουμε θέσει». Ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε ότι η ΝΔ δεν πρόκειται να καταθέσει πρόταση μομφής.

Λαφαζάνης: Στηρίζουμε την κυβέρνηση, διαφωνούμε με το μνημόνιο

«Συνεχίζουμε με ένα ΣΥΡΙΖΑ ενωμένο και κορμό μιας κυβέρνησης που πρέπει να ακολουθήσει και θα ακολουθήσει μια προοδευτική πορεία για να βγει η χώρα από την κρίση», δήλωσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, εξερχόμενος της Βουλής.

«Στηρίζουμε την κυβέρνηση πολύ δυνατά, ολόθερμα. Στηρίζουμε την κυβέρνηση για να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας» τόνισε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

«Το θέμα της κυβέρνησης είναι αρμοδιότητα του πρωθυπουργού καθορίζει το κυβερνητικό σχήμα. Οποιαδήποτε στιγμή μου ζητήσει την παραίτησή μου, είναι στη διάθεσή του. Ο Αλέξης Τσίπρας είναι πρωθυπουργός με τη θέληση του λαού. Τον στηρίζουμε, στηρίζουμε την κυβέρνηση, κι αυτοί που είπαμε όχι, την προσπάθεια να βγούμε από την κρίση. Στηρίζουμε την κυβέρνηση αλλά διαφωνούμε με τα μνημόνια και τα μέτρα λιτότητας» επισήμανε, ξεκαθαρίζοντας ότι «δεν θέλουμε εκλογές, έχουμε εκλεγμένη και δυνατή κυβέρνηση».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v