Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι διπλοθεσίτες του ΤΑΙΠΕΔ και οι αλλαγές στα δ.σ. των «θυγατρικών»

Στα κρυφά γίνονται οι αλλαγές στα διοικητικά συμβούλια εταιρειών που ελέγχει το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων. Μέλη του διοικητικού συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ μπαίνουν και στα διοικητικά συμβούλια «θυγατρικών».

Οι διπλοθεσίτες του ΤΑΙΠΕΔ και οι αλλαγές στα δ.σ. των «θυγατρικών»

Η γνωστή πολιτική… διαφάνειας της κυβέρνησης καθιστά δύσκολη την παρακολούθηση των αλλαγών στις διοικήσεις κρίσιμων οργανισμών ή εταιρειών του δημοσίου.

Ετσι στην αγορά ανακάλυψαν κατά τύχη τις αλλαγές στην κορυφή της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ), που ελέγχει περί τα 80.000 κρατικά ακίνητα και μοναδικός της μέτοχος είναι σήμερα το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ). Στη θέση του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου τοποθετήθηκε ο 52χρονος απόστρατος μηχανικός του Στρατού Γιώργος Τερζάκης.

Ως εκτελεστικά μέλη τοποθετήθηκαν στο διοικητικό συμβούλιο οι κ.Γιάννης Τσουρούτας και Αναστάσιος Αντωνίου, αγνώστων λοιπών στοιχείων αφού δεν υπάρχουν βιογραφικά του νέου Δ.Σ. στο δικτυακό τόπο της εταιρείας που διαχειρίζεται περιουσία δισεκατομμυρίων. Μέλη του Δ.Σ. τοποθετήθηκαν ο Δημήτριος Τσιλιμίγκας, ο Παναγιώτης Πανάγος, η Ευαγγελία Τσιτσογιαννοπούλου (η εντεταλμένη σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ) και ο Θανάσης Παπανικολάου.

Στα μουλωχτά άλλαξε και η διοίκηση της Ελληνικόν ΑΕ από το ΤΑΙΠΕΔ που ελέγχει, επίσης, την εταιρεία στην οποία έχει περιέλθει το ακίνητο του πρώην αεροδρομίου και η παραλιακή ζώνη του Αγίου Κοσμά.

Παράγοντες που παρακολουθούν το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων προσπαθούν να καταλάβουν πώς διορίστηκε στο Δ.Σ. ο πρώην δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης Χρήστος Κορτζίδης, από τους κυριότερους πολέμιους του σχεδίου παραχώρησης του ακινήτου και μέλος της επιτροπής αγώνα!

Στην οδό Κολοκοτρώνη έχουν αρχίσει να διαδίδουν πως η διοίκηση της Ελληνικόν ΑΕ (που διορίστηκε προ 15νθημέρου) θα αντικατασταθεί! Το ερώτημα είναι, βεβαίως, γιατί διόρισαν μια διοίκηση προ ημερών για να την αντικαταστήσουν…

Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Ελληνικόν ΑΕ τοποθετήθηκε ο αρχιτέκτονας Στέφανος Πάντος-Κίκκος. Στο Δ.Σ. συμμετέχουν οι κ.Λάζαρος Σταθάκης (μέλος του Δ.Σ. του ΤΑΙΠΕΔ), Χρήστος Καπάταης, Σάκης Ψυχογιός, Τάσος Ταστάνης και Αριστείδης Θωμόπουλος.

Ποικίλα σχόλια προκαλεί, επίσης, το κύμα τοποθετήσεων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ στα διοικητικά συμβούλια εταιρειών που ελέγχει το ταμείο.

Αρκετοί αναρωτιούνται αν οι θέσεις είναι αμειβόμενες ή τα μέλη του Δ.Σ. του ΤΑΙΠΕΔ δεν λαμβάνουν δεύτερη αμοιβή από τις «θυγατρικές».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v