Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΝΤ: Λάβαμε την επιστολή για το νέο δάνειο

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο επιβεβαίωσε ότι έλαβε επιστολή από την ελληνική κυβέρνηση για την παροχή νέας δανειακής διευκόλυνσης. Όλη η επιστολή.

ΔΝΤ: Λάβαμε την επιστολή για το νέο δάνειο

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έλαβε επιστολή από την Ελλάδα για το νέο δάνειο, επιβεβαίωσε εκπρόσωπος του Ταμείου.

Όπως ανέφερε συγκεκριμένα, «επιβεβαιώνουμε ότι έχουμε λάβει επιστολή από τις Ελληνικές αρχές στην οποία αναφέρουν πως ζητούν νέο δάνειο από το ΔΝΤ. Θα συζητήσουμε με τις Ελληνικές αρχές και με τους ευρωπαίους εταίρους μας τον χρονισμό και τις λεπτομέρειες για τις διαπραγματεύεις».

Το υπουργείο Οικονομικών έστειλε χθες το αίτημα  για νέα δανειακή σύμβαση με το ΔΝΤ, στο πλαίσιο και των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής.

Η επιστολή με την οποία η ελληνική κυβέρνηση αιτείται νέας δανειακής διευκόλυνσης από το Ταμείο δόθηκε χθες στη δημοσιότητα και αναφέρει τα εξής: 

«Αγαπητή διευθύντρια του ΔΝΤ

Οι ελληνικές αρχές έχουν δεσμευτεί να υλοποιήσουν μια σειρά πολιτικών που θα βελτιώσουν τη δημοσιονομική βιωσιμότητα, θα ενισχύσουν τη χρηματοοικονομική σταθερότητα, θα διατηρήσουν τη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη και, το σημαντικότερο, θα μοιράσουν το κόστος της οικονομικής προσαρμογής με έναν δίκαιο τρόπο, διορθώνοντας τις αδικίες του παρελθόντος.

Κάποιες από αυτές τις πολιτικές έχουν ήδη γίνει νόμοι. Ωστόσο, η πεποίθησή μας είναι ότι θα χρειαστούν αρκετά τρίμηνα για να αντιμετωπίσει η ελληνική οικονομία τις προκλήσεις και να επιστρέψει σε δυναμική και διατηρήσιμη ανάπτυξη, με δικαιοσύνη και κοινωνική συνοχή.

Στο πλαίσιο των ανωτέρω, και για να αντιμετωπίσουμε αυτές τις προκλήσεις, έχουμε αιτηθεί μια νέα τριετή δανειακή σύμβαση από τον ESM, η οποία έχει εγκριθεί επί της αρχής και οι όροι της οποίας είναι τώρα υπό διαπραγμάτευση.

Ως εκ τούτου, και σε ευθυγράμμιση με το αίτημα της Ευρωπαϊκής Συνόδου της 12ης Ιουλίου του 2015, ως αναφέρεται στο σχετικό ανακοινωθέν, θα θέλαμε να σας πληροφορήσουμε ότι αιτούμαστε μια νέα δανειακή σύμβαση από το ΔΝΤ.

Προσβλέπουμε στη συνέχιση της συνεργασίας με το Ταμείο.

Ευκλείδης Τσακαλώτος»

*Δείτε το ελληνικό αίτημα προς το ΔΝΤ στη δεξιά στήλη "Συνοδευτικό Υλικό".

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v