Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνέδριο ή ...εσωκομματικό δημοψήφισμα

Η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ θα αποφασίσει αύριο για τη διαδικασία. «Ο,τι είναι να γίνει, θα γίνει το Σαββατοκύριακο», ζητά η ηγεσία. Και στις δύο εκδοχές, το ερώτημα θα είναι το ίδιο: «μένουμε στην κυβέρνηση ή τα παρατάμε;» και «υπογράφουμε ή όχι τη νέα δανειακή σύμβαση;».

Συνέδριο ή ...εσωκομματικό δημοψήφισμα

Διαρκές συνέδριο το Σαββατοκύριακο η εσωκομματικό δημοψήφισμα. Ανάμεσα σ΄αυτές τις δύο διαδικασίες θα αποφασίσει η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ την Πέμπτη, όπως αποφάσισε η Πολιτική Γραμματεία στην αποψινή της συνεδρίαση.

Και στις δύο εκδοχές, το ερώτημα θα είναι το ίδιο: «μένουμε στην κυβέρνηση ή τα παρατάμε;» και «υπογράφουμε ή όχι τη νέα δανειακή σύμβαση;».

Οπως αναμενόταν, η ηγετική ομάδα (υπό τον Αλέξη Τσίπρα) έκανε την τρίπλα στην Πολιτική Γραμματεία και, παρότι είχε προτάξει το προηγούμενο διάστημα τη σύγκληση Εκτάκτου Συνεδρίου (σ.σ. με εκλογή νέων, περισσότερων συνέδρων) τον Σεπτέμβριο, πρότεινε σήμερα τη διεξαγωγή Διαρκούς Συνεδρίου την οποία ζητούσε επιμόνως η Αριστερή Πλατφόρμα (σ.σ. σ΄αυτή την περίπτωση το συνεδριακό Σώμα είναι το ίδιο με του προηγούμενου κανονικού συνεδρίου του 2013).

Στις πολλές προτάσεις που έφτασαν στα χέρια του κ.Τσίπρα τις τελευταίες ημέρες ήταν κι αυτή για εσωκομματικό δημοψήφισμα, η οποία προστέθηκε στις εναλλακτικές επί των οποίων θα αποφασίσει η Κεντρική Επιτροπή αύριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v