Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μεϊμαράκης: Θα σύρουμε τον πρωθυπουργό στη Βουλή για εξηγήσεις

Η ΝΔ δεν ψηφίζει τα μέτρα της συμφωνίας, αλλά την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, ξεκαθάρισε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Καταστροφή ο δρόμος της μη συμφωνίας, θα βρεθούμε στο έλεος του Θεού. Επίθεση στον πρωθυπουργό για την υπόθεση Βαρουφάκη.

Μεϊμαράκης: Θα σύρουμε τον πρωθυπουργό στη Βουλή για εξηγήσεις

Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα με αφορμή την υπόθεση Βαρουφάκη εξαπέλυσε πριν από λίγο ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης, σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1.

"Θα σύρουμε τον πρωθυπουργό στη Βουλή για να δώσει τις απαντήσεις που απαιτούνται", τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ, που απέδωσε στον πρωθυπουργό "απειρία" και "επικινδυνότητα", εφόσον δεν ήξερε τις προθέσεις του πρώην υπουργού Οικονομικών. "Δεν έχω πρόβλημα με αυτούς που μας λένε ευθέως πως θα μας πάνε στη δραχμή, αλλά με τους υποκριτές", είπε.

Ξεκαθάρισε ότι, παρά τις διαφορετικές φωνές εντός του κόμματός του, η ΝΔ δεν θα διερευνήσει ποινικές ευθύνες, αλλά μόνο πολιτικές, λέγοντας πως "δεν πρέπει να παρασυρόμαστε από την πίεση που αισθανόμαστε από τους πολίτες".

Η ΝΔ, είπε ο κ. Μεϊμαράκης, δεν ψηφίζει τα μέτρα της συμφωνίας, αλλά την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας. "Ο δρόμος της μη συμφωνίας είναι καταστροφή, θα βρεθούμε στο έλεος του Θεού. Αυτός της συμφωνίας είναι κακός αλλά μπορούμε τα τον βελτιώσουμε", σημείωσε.

Ερωτηθείς για το σενάριο των προαπαιτούμενων που φέρονται να ζητούν οι δανειστές, απάντησε: "Οι δανειστές τα ζητούν διότι βλέπουν ότι πιθανόν να μην κλείσει η συμφωνία στις 18 Αυγούστου. Αν κλείσει θα μπουν τα προαπαιτούμενα μέσα στη συμφωνία. Αν όχι, πιθανόν να υπάρξουν κάποια προαπαιτούμενα που ούτως ή άλλως θα ήταν στη συμφωνία, ώστε να μπορέσουν να τα ψηφίσουν και στα κοινοβούλιά τους".

Ο πρωθυπουργός, κατά τον πρόεδρο της ΝΔ, "σε έξι μήνες τα έχει κάνει μπάχαλο", ωστόσο "έχει την τύχη να έχει υπεύθυνη αντιπολίτευση". Αυτή τη στιγμή, πρόσθεσε, "δεν είναι η ώρα που θα ξεκαθαρίσουμε τους λογαριασμούς μας".

Ο κ. Μεϊμαράκης δήλωσε για μία ακόμα φορά αντίθετος στο ενδεχόμενο εκλογών: "Γιατί να πάμε σε εκλογές; Εφόσον δεν υπάρχει ψήφος εμπιστοσύνης ή πρόταση μομφής, η κυβέρνηση έχει τη δεδηλωμένη. Ο κ. Τσίπρας νομίζω ότι δεν θα ήθελε εκλογές, όμως έχω την αίσθηση ότι θα πάει, γιατί ξέρει ότι μπορεί να τον ρίξουν και θέλει να ξεκαθαρίσει τα εσωκομματικά του". Εκτίμησε δε πως ο πρωθυπουργός μπορεί να βρει λύσεις από την παρούσα Βουλή.

Παράλληλα, δήλωσε θετικός στη συμμετοχή της ΝΔ στην εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης. "Δεν μας το ζήτησαν, αν μας το ζητήσουν θα το σκεφτούμε θετικά. Η ΝΔ δεν θα αρνηθεί να πράξει το εθνικό της καθήκον".

Για τα εσωκομματικά, είπε ότι απευθύνει πρόσκληση προς πολίτες, ψηφοφόρους και στελέχη, σε όσους έχουν φύγει. Επανέλαβε ότι "θα ξεκινήσουμε εγγραφές καταλόγων με πρώτον εμένα. Πρέπει να ξαναβρούμε το χαρακτήρα μας, να ακολουθήσουμε το μεσαίο δρόμο, χωρίς ακρότητες, να ακολουθήσουμε τη λογική να κάνουμε την επανάσταση του αυτονόητου".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v