Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μάρδας: Με δραχμή η υποτίμηση θα έφτανε το 70%

Επιστροφή στη δραχμή θα σημαίνει εκρηκτική αύξηση των τιμών και σημαντική υποβάθμιση των εσόδων των Ελλήνων. Αυτά τα έζησε η Ελλάδα το διάστημα 1974-2000. Ο πληθωρισμός θα εκτοξευθεί στο 20% ή στο 30%, σημείωσε ο κ. Μάρδας.

Μάρδας: Με δραχμή η υποτίμηση θα έφτανε το 70%

H υποτίμηση της δραχμής σε ενδεχόμενο επιστροφής στο εθνικό νόμισμα, θα έφτανε το 70% σε σχέση με τα άλλα νομίσματα, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας, όπως μεταδίδει το enikos.gr.

Μιλώντας στο Μega υπενθύμισε το παράδειγμα της Αργεντινής, όπου την πρώτη χρονιά της επιστροφής στο εθνικό νόμισμα αυτό υποτιμήθηκε 75% και πλέον έχει υποτιμηθεί σωρρευτικά 1.000%.

«Επιστροφή στη δραχμή θα σημαίνει εκρηκτική αύξηση των τιμών και σημαντική υποβάθμιση των εσόδων των Ελλήνων. Υποτίμηση ενός νομίσματος σημαίνει πως ό,τι εισάγεται αυξάνεται όσον αφορά την τιμή του.
Αυτά τα έζησε η Ελλάδα το 1974-2000. Ο πληθωρισμός θα εκτοξευθεί στο 20% ή στο 30%»: έτσι περιέγραψε την επόμενη ημέρα ο κ. Μάρδας.

«Θα χρειαστεί να πηγαίνουμε με σακουλίτσες με χρήματα για να πάμε στο εστιατόριο. Αυτό το έζησε το Ζαΐρ που εφάρμοσε μια μορφή του σχεδίου αυτού», είπε χαρακτηριστικά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v