Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Λαγκάρντ: Η Ελλάδα χρειάζεται σημαντική αναδιάρθρωση χρέους

"Οι Ελληνες πρέπει να αναλάβουν την ιδιοκτησία του προγράμματος", ξεκαθάρισε η διευθύντρια του ΔΝΤ, προσθέτοντας ότι περιμένει από τις ελληνικές αρχές να προτείνουν νομοθετήματα, να τα ψηφίσουν, και το πιο σημαντικό, να τα υλοποιήσουν. Τα τέσσερα κλειδιά για την επιτυχία του προγράμματος.

Λαγκάρντ: Η Ελλάδα χρειάζεται σημαντική αναδιάρθρωση χρέους

Τα τέσσερα κλειδιά που θα οδηγήσουν σε βιώσιμη λύση για την Ελλάδα είναι οι ρεαλιστικοί δημοσιονομικοί στόχοι, οι δομικές μεταρρυθμίσεις που θα απελευθερώσουν την αναπτυξιακή δυναμική της χώρας, η ικανοποιητική χρηματοδότηση και η αναδιάρθρωση του χρέους, υπογράμμισε σε συνέντευξή της η διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ. 

Η ίδια υπογράμμισε ότι έλαβε την επιστολή από την Αθήνα που προσκαλεί το ΔΝΤ να συνεργαστεί με τους Ελληνες στο προτεινόμενο πρόγραμμα. 

"Οι Ελληνες πρέπει να αναλάβουν την ιδιοκτησία του προγράμματος", ξεκαθάρισε η διευθύντρια του ΔΝΤ, προσθέτοντας ότι περιμένει από τις ελληνικές αρχές να προτείνουν νομοθετήματα, να τα συζητήσουν, να τα ψηφίσουν, και το πιο σημαντικό, όπως είπε, να τα υλοποιήσουν. 

«Ο κ. Τσίπρας πρέπει να πάρει την ιδιοκτησία του προγράμματός του για να πείσει το ΔΝΤ να συνεχίσει να εμπλέκεται», ανέφερε η διευθύντρια του Ταμείου. «Το ΔΝΤ θα κοιτάζει τι θα κάνει η ελληνική κυβέρνηση όχι το τι λέει».

Ικανοποίηση Κομισιόν για την πορεία των διαπραγματεύσεων

Την ικανοποίηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων εξέφρασε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της Επιτροπής, Μίνα Αντρέεβα. Όπως ανέφερε κατά την καθιερωμένη ενημέρωση του Τύπου στις Βρυξέλλες, η πορεία των συζητήσεων είναι «θετική» και «εποικοδομητική» και μπορεί να επιτρέψει την ολοκλήρωσή τους «το γρηγορότερο δυνατό», κάτι που «ικανοποιεί» την Επιτροπή.

Επίσης, επανέλαβε ότι ο επικεφαλής της αποστολής της Κομισιόν στην Αθήνα, βρίσκεται ήδη επί τόπου και ηγείται των «εντατικών διαπραγματεύσεων» με τις ελληνικές αρχές.

Τέλος, είπε πως οι τελευταίες δύο ψηφοφορίες στην ελληνική Βουλή και οι μεταρρυθμίσεις που εγκρίθηκαν σε αυτές, αποδεικνύουν πως οι δεσμεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης ακολουθούνται, όπως ακριβώς είχε συμφωνηθεί.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v