Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ερώτηση βουλευτών ΠΑΣΟΚ για καταβολή επιδόματος σε ΑμεΑ

Ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο κατέθεσαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Κεγκέρογλου και Λεωνίδας Γρηγοράκος αναφορικά με την καθυστέρηση καταβολής του προνοιακού επιδόματος σε άτομα με αναπηρία.

Ερώτηση βουλευτών ΠΑΣΟΚ για καταβολή επιδόματος σε ΑμεΑ

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Κεγκέρογλου και Λεωνίδας Γρηγοράκος κατέθεσαν ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο σχετικά με την καθυστέρηση καταβολής του προνοιακού επιδόματος σε άτομα με αναπηρία.

Όπως σημειώνουν οι ερωτώντες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με καταγγελίες των δικαιούχων του προνοιακού επιδόματος ατόμων με αναπηρία ή ατόμων που ανήκουν σε άλλες ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, δεν έχει γίνει η καταβολή εδώ και 2 μήνες στους πάνω από 160.000 δικαιούχους.

Επισημαίνουν δε ότι μετά από επικοινωνία με τους δήμους μέσω των οποίων καταβάλλεται το προνοιακό επίδομα, προκύπτει ότι δεν γίνει έχει η μεταφορά των χρημάτων από τα υπουργεία Οικονομικών και Εσωτερικών στους δήμους.

Στο πλαίσιο αυτό ρωτούν τον υπουργό Οικονομικών για ποιόν λόγο έχει καθυστερήσει τόσο πολύ η καταβολή του προνοιακού επιδόματος και πότε θα εκδοθεί η ΚΥΑ για τη μεταφορά των χρημάτων στους δήμους, ώστε αυτοί να το καταβάλλουν στους δικαιούχους.

Ολόκληρη η ερώτηση των Κεγκέρογλου και Γρηγοράκου προς τον υπουργό Οικονομικών:

«Σύμφωνα με καταγγελίες των δικαιούχων του προνοιακού επιδόματος ατόμων με αναπηρία ή ατόμων που ανήκουν σε άλλες ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες και αποτελεί την μοναδική πηγή εσόδων τους, δεν έχει γίνει η καταβολή εδώ και 2 μήνες στους πάνω από 160.000 δικαιούχους.

Η καταβολή γίνεται από τους δήμους, όμως μετά από επικοινωνία με τους δήμους, ενημερωθήκαμε ότι δεν γίνει έχει η καταβολή των χρημάτων από τα Υπουργεία Οικονομικών και Εσωτερικών.

Ερωτάται ο κύριος Υπουργός:

1. Για ποιόν λόγο έχει καθυστερήσει τόσο πολύ η καταβολή του προνοιακού επιδόματος;

2. Πότε θα εκδοθεί η ΚΥΑ για τη μεταφορά των χρημάτων στους δήμους, ώστε αυτοί να το καταβάλλουν στους δικαιούχους;

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v