Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

BNP Paribas: Κέρδη λόγω ισχυρού δολαρίου

Κέρδη € 2.55 δισ. για το δεύτερο τρίμηνο, έναντι ζημίας €4,21 δισ. το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους σημείωσε η BNP Paribas. «Πολύ δυνατό» δεύτερο τρίμηνο, δήλωσε εκπρόσωπος της τράπεζας.

BNP Paribas: Κέρδη λόγω ισχυρού δολαρίου
Η BNP Paribas ανακοίνωσε υψηλότερα από τα αναμενόμενα κέρδη την Παρασκευή, καθώς το ισχυρό δολάριο έδωσε ώθηση στα κέρδη της γαλλικής τράπεζας.

Τα καθαρά κέρδη ανήλθαν στα € 2,55 δισ. για το δεύτερο τρίμηνο, έναντι ζημίας €4,21 δισ. το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους. Πρόκειται για σημαντικά υψηλότερα κέρδη από τα € 1.81 δισ. που προέβλεψαν οι αναλυτές σε δημοσκόπηση του Reuters.

Ο Lars Machenil, επικεφαλής των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών της τράπεζας, δήλωσε στο CNBC ότι το δεύτερο τρίμηνο ήταν «πολύ δυνατό».

Τα έσοδα για την τράπεζα κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους ήταν € 11,08 δισ., επίσης πάνω από τις προβλέψεις των αναλυτών που ανήλθαν στα € 10.58 δισ.

Η τράπεζα δήλωσε ότι η ανατίμηση του δολαρίου έναντι του ευρώ συνέβαλε στα θετικά αποτελέσματα. Κατά τη διάρκεια των τριών τελευταίων μηνών, το δολάριο έχει αυξηθεί 2,4% έναντι του ευρώ, και κατά διάρκεια του έτους έχει συνολικά κερδίσει 9,5% έναντι του ενιαίου νομίσματος.

Το έσοδα στο τμήμα retail banking μειώθηκαν κατά 2% κατά το δεύτερο τρίμηνο, κάτι το οποίο ο Machenil αποδίδει στο περιβάλλον χαμηλών επιτοκίων που εξακολουθεί να υπάρχει.

«Εάν είσαι σε ένα περιβάλλον χαμηλών επιτοκίων, θα πρέπει να προσαρμόζεσαι συνεχώς σε αυτό. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να κάνεις πράγματα όπως ανατιμολογήσεις που να αντικατοπτρίζουν αυτά τις χαμηλά επιτόκια και την ίδια στιγμή θα πρέπει να ακολουθήσεις τις ανάγκες των πελατών σου, και φυσικά, να επιδιώκεις συνεχώς μείωση του κόστους και χαμηλό κόστος του κινδύνου », τόνισε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v