Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μαθιός: Αναγκαία η εφαρμογή νέου αναπτυξιακού νόμου

Σειρά διαβημάτων με στόχο τη διαμόρφωση και εφαρμογή του νέου αναπτυξιακού νόμου που εκκρεμεί από τον Απρίλιο του 2014 προετοιμάζει ο ΣΒΑΠ, επισημαίνοντας την ανάγκη να καλυφθεί το κενό της αναπτυξιακής νομοθεσίας.

Μαθιός: Αναγκαία η εφαρμογή νέου αναπτυξιακού νόμου

Την ανάγκη διαμόρφωσης και κυρίως εφαρμογής του νέου αναπτυξιακού νόμου που εκκρεμεί από τον Απρίλιο του 2014 επισημαίνει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς κ. Δημήτρης Μαθιός.

Παράλληλα τονίζει την ανάγκη οι μεταποιητικές επιχειρήσεις της Αττικής να απεμπλακούν από αγκυλώσεις και αντικίνητρα που απαγορεύουν τον εκσυγχρονισμό τους.

«Είναι αντιφατική έως περίεργη, για να μην πούμε ύποπτη, πολιτική σκοπιμότητα η συνεχής αναφορά στην ανάγκη ανάπτυξης όταν έχουμε κενό αναπτυξιακής νομοθεσίας από τον Απρίλιο του 2014 και ο διάλογος για την συμπλήρωση του κενού είναι από αναποτελεσματικός έως ανύπαρκτος. Η διαπίστωση ότι ο αναπτυξιακός νόμος του 2011 που έληξε πρέπει να συμπληρωθεί αν όχι να ξαναγραφεί μένει στα χαρτιά πάνω από ένα χρόνο και αυτό δεν λέγεται πολιτική αλλά κουβέντα για την κουβέντα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μαθιός και συμπλήρωσε: «Η ανάπτυξη για την χώρα πρέπει να αποτελέσει εθνική αδιαπραγμάτευτη πολιτική. Στο πλαίσιο της οποίας με ξεχωριστό κεφάλαιο πρέπει οι μεταποιητικές επιχειρήσεις της Αττικής να απεμπλακούν από αγκυλώσεις-αντικίνητρα που απαγορεύουν και τον εκσυγχρονισμό τους».

Τις θέσεις αυτές παρουσίασε ο πρόεδρος του ΣΒΑΠ κατά την προετοιμασία του Συνδέσμου για σειρά διαβημάτων με στόχο την ανάγκη διαμόρφωσης και εφαρμογής του νέου αναπτυξιακού νόμου που εκκρεμεί από τον Απρίλιο του 2014.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v