Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αύξηση τζίρου 2,2% στο λιανικό εμπόριο τον Μάιο

Ανοδικά κινήθηκε το λιανικό εμπόριο τον Μάιο, καταγράφοντας αύξηση 2,2% στον κύκλο εργασιών και 3,9% στον όγκο, σύμφωνα με τα εποχικά διορθωμένα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.

Αύξηση τζίρου 2,2% στο λιανικό εμπόριο τον Μάιο
Βελτίωση τόσο σε επίπεδο τζίρου όσο και όγκου εμφάνισε το λιανικό εμπόριο τον Μάιο, σύμφωνα με τα εποχικά διορθωμένα ως προς την επίδραση μηνιαίων γεγονότων (π.χ. έναρξη σχολικής περιόδου, εορτές, τουριστική περίοδος κ.λπ.) στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.

Ειδικότερα, ο εποχικά διορθωμένος Δείκτης Κύκλου Εργασιών τον Μάιο του 2015 σημείωσε αύξηση κατά 2,2% σε σύγκριση με το δείκτη του αντίστοιχου μήνα του 2014, ενώ σε σχέση με τον δείκτη του Απριλίου ενισχύθηκε κατά 1,8%.

Το ίδιο διάστημα, ο εποχικά διορθωμένος Δείκτης Όγκου, κατέγραψε άνοδο 3,9% σε σχέση με το δείκτη του Μαΐου 2014, ενώ σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Απριλίου εμφάνισε βελτίωση κατά 1,8%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, ο μη εποχικά διορθωμένος Δείκτης Κύκλου Εργασιών, ενισχύθηκε τον Μάιο του 2015 κατά 2,5% έναντι του δείκτη του Μαΐου 2014, ενώ σε σύγκριση με το δείκτη του Απριλίου σημείωσε μείωση κατά 1,5%.

Αντίστοιχα, ο μη εποχικά διορθωμένος Δείκτης Όγκου, εμφάνισε αύξηση 4,2% έναντι του Μαΐου 2014, ενώ ενισχύθηκε κατά 0,3% σε σύγκριση με το δείκτη του Απριλίου 2015.

*Δείτε αναλυτικά τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ στη δεξιά στήλη «Συνοδευτικό υλικό».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v