Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Καργαρώτος (Παπαστράτος): Στη σωστή κατεύθυνση το ν/σ για καπνικά προϊόντα

«Θα πρέπει να δούμε τις επιμέρους διατάξεις ώστε να διασφαλιστεί η επίτευξη των στόχων χωρίς όμως να επιβαρυνθεί περαιτέρω ο καταναλωτής.», υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της Παπαστράτος.

Καργαρώτος (Παπαστράτος): Στη σωστή κατεύθυνση το ν/σ για καπνικά προϊόντα

«Η αυστηροποίηση των ποινών και η δημιουργία ενός ενιαίου επιχειρησιακού κέντρου δίωξης του λαθρεμπορίου είναι αναμφίβολα προς τη σωστή κατεύθυνση». Αυτό ανέφερε σε δήλωσή του στο Euro2day.gr ο αντιπρόεδρος της Παπαστράτος κ. Ιάκωβος Καργαρώτος, ο οποίος σημείωσε ότι οι βασικές αρχές του νομοσχεδίου για την καταπολέμηση του παράνομου εμπορίου καπνικών που παρουσίασε ο Υπουργός Επικρατείας κ. Νικολούδης, είναι προς τη σωστή κατεύθυνση της πάταξης του εγκληματικού αυτού φαινομένου και κάτι που επιζητούσε και η Παπαστράτος.

Ωστόσο ο ίδιος σημείωσε : «Θα πρέπει να δούμε τις επιμέρους διατάξεις ώστε να διασφαλιστεί η επίτευξη των στόχων χωρίς όμως να επιβαρυνθεί περαιτέρω ο καταναλωτής.»

Σύμφωνα με τον ίδιο η αυστηροποίηση των ποινών και η δημιουργία ενός ενιαίου επιχειρησιακού κέντρου δίωξης του λαθρεμπορίου είναι αναμφίβολα προς τη σωστή κατεύθυνση.

Αναφορικά με την αδειοδότηση, ο κ. Καργαρώτος ανέφερε ότι πρέπει να δουν πώς θα αποτυπωθεί στο σχέδιο νόμου ώστε είναι επωφελής και να μην δημιουργήσει μόνο διαχειριστικό κόστος, όπως σημείωσε.

Η εισαγωγή ενός συστήματος ιχνηλασιμότητας επίσης βρίσκει σύμφωνη την εταιρεία -σ.σ. το έχει επανειλημμένα προτείνει-, εφόσον φυσικά αυτό θα είναι αποτελεσματικό επιτρέποντας την παρακολούθηση των προϊόντων σε όλη τους τη διαδρομή μέχρι το σημείο πώλησης αλλά και χαμηλού κόστους αφού ο κλάδος (βιομηχανία, χονδρεμπόριο, περίπτερα & ψιλικά) και οι καταναλωτές δεν μπορούν να αναλάβουν επιπλέον κόστη.

«Αναμένουμε τις λεπτομέρειες και θα συμμετέχουμε κι εμείς ως κλάδος στη δημόσια διαβούλευση που θα ακολουθήσει.

Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία της κυβέρνησης. Είμαστε βέβαιοι ότι με την εποικοδομητική συνεισφορά όλων των εμπλεκομένων θα μπορέσουμε να κάνουμε ένα αποφασιστικό βήμα για την πάταξη του λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων», ανέφερε ο κ. Καργαρώτος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v