Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μητρόπουλος: Να μπουν ειδικοί στην ομάδα διαπραγμάτευσης

Συγκρότηση εθνικής διαπραγματευτικής ομάδας με πρόσωπα αυξημένου επιστημονικού κύρους ζητά ο αντιπρόεδρος της Βουλής. Δεν μπορεί να υπάρξει συμφωνία μέχρι τις 20 Αυγούστου, υποστηρίζει, ζητώντας μετάθεση του χρόνου της συμφωνίας.

Μητρόπουλος: Να μπουν ειδικοί στην ομάδα διαπραγμάτευσης
Τη θέση ότι η εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης πρέπει να εμπλουτιστεί με ειδικούς επιστήμονες πέρα από τα στενά όρια των κυβερνώντων κομμάτων εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Αλέξης Μητρόπουλος ,μιλώντας στην εκπομπή "Πρωινό MEGA" τη Δευτέρα.

"Επιβάλλεται άμεσα συγκρότηση εθνικής διαπραγματευτικής ομάδας με πρόσωπα αυξημένου επιστημονικού κύρους, γιατί αυτό εξυπηρετεί και την αριστερά και την κυβέρνηση", είπε και διευκρίνισε ότι πρέπει "να εμπλουτιστεί η εθνική διαπραγματευτική ομάδα με έμπειρα στελέχη, κάτι που δεν είχε η πρώτη ομάδα και ηττήθηκε".

Πρόσθεσε ότι την ομάδα θα πρέπει να στελεχώσουν κυρίως τεχνικοί και νομικοί διαπραγματευτές, "διότι έχουν και οι δικοί μας στην κυβέρνηση υποβαθμίσει τα νομικά κείμενα που δεσμεύουν τη χώρα".

Ζήτησε επίσης τη μετάθεση του χρόνου της συμφωνίας, εκτιμώντας ότι αυτή δεν μπορεί να γίνει μέχρι τις 20 Αυγούστου και πως εάν αυτό δεν καταστεί εφικτό, τότε "πάμε σε δεύτερη μεγάλη ήττα και σε πρόγραμμα ακραίου αριστερού θατσερισμού που μια κυβέρνηση της αριστεράς δεν μπορεί να το σηκώσει μόνη της".

Για τα μέτρα που είδαν το φως της δημοσιότητας στον κυριακάτικο Τύπο ανέφερε ότι "παρά το ότι η κοινωνία θέλει κάποια μέτρα και βεβαίως πρέπει να παρθούν, αυτά δεν μπορεί να τα σηκώσει και η κυβέρνηση μόνη της".

Σημείωσε ότι πλήττονται "και όσοι έχουν θεμελιώσει και χρόνια σύνταξης και χρόνια ηλικίας από 1/1/2015", ενώ έκανε λόγο για "άγρια παρέμβαση πέραν της αντισυνταγματικότητας και παραβίασης διεθνών συμβάσεων που αναφέρονται στο ασφαλιστικό".

Υπογράμμισε ότι το γεγονός ότι από το 2021 θα απαιτούνται 40 χρόνια δουλειάς για γυναίκες και νέους, "70% των γυναικών θα στερηθούν του δικαιώματος της σύνταξης".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v