Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ιδιωτικοποιήσεις και ανακεφαλαιοποίηση κλείνουν τον α΄ κύκλο διαπραγμάτευσης

Ολοκληρώνεται την Τρίτη η πρώτη φάση των διαπραγματεύσεων. Με Τσακαλώτο και Σταθάκη τα αυριανά ραντεβού για ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών και ΤΑΙΠΕΔ. Οι συναντήσεις θα γίνουν στο χώρο διαμονής των θεσμών. Τα σενάρια για τον ΕΝΦΙΑ του 2015.

Ιδιωτικοποιήσεις και ανακεφαλαιοποίηση κλείνουν τον α΄ κύκλο διαπραγμάτευσης

Οι υπουργοί Ευκλείδης Τσακαλώτος και Γιώργος Σταθάκης θα συναντηθούν αύριο στις 13:30 με τους εκπροσώπους των θεσμών, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Οι δυο πλευρές θα συζητήσουν:
- την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και
- το ΤΑΙΠΕΔ.

Νωρίτερα, σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων, θα συζητηθούν τα εργασιακά (12:00).

Την Τέταρτη θα υπάρξει νέα συνάντηση των δυο υπουργών με τους εκπροσώπους των θεσμών καθώς ολοκληρώνεται ο πρώτος κύκλος των διαπραγματεύσεων και θα υπάρξει μια "ανακεφαλαιοποίηση" των συζητήσεων.

Όλες οι συναντήσεις θα γίνουν στο χώρο διαμονής των θεσμών, σημειώνουν οι κυβερνητικές πηγές.

Εν τω μεταξύ το πικρό ποτήρι της σταδιακής κατάργησης των πρόωρων συντάξεων ετοιμάζεται να πιει η κυβέρνηση με τη νέα δέσμη προαπαιτούμενων μέτρων, τα οποία σχεδιάζεται να ψηφιστούν «πακέτο» με το νέο Μνημόνιο και τη νέα δανειακή σύμβαση στις 18 Αυγούστου.

«Οι πρόωρες θα είναι μέσα, για τους αγρότες το παλεύουμε», έλεγε κυβερνητική πηγή βάζοντας για πρώτη φορά στο τραπέζι και το ενδεχόμενο να μην προλάβει η κυβέρνηση να υλοποιήσει το λίφτινγκ που επιθυμεί να κάνει στον ΕΝΦΙΑ.

Όπως επιβεβαίωσε στις αρχές της περασμένης εβδομάδας ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, η κυβέρνηση θα ήθελε να προχωρήσει σε μια αναδιανομή βαρών ΕΝΦΙΑ και συμπληρωματικού φόρου στα φετινά ραβασάκια, επιβαρύνοντας περισσότερο τους ιδιοκτήτες ακινήτων αξίας άνω των 300.000 ευρώ, δημιουργώντας έτσι κάποια περιθώρια ελαφρύνσεων στα χαμηλότερα κλιμάκια ακίνητης περιουσίας.

«Ενδεχομένως να μην προλάβουμε» σημειώνει πηγή του υπουργείου Οικονομικών, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο τα ραβασάκια του ΕΝΦΙΑ να είναι ακριβώς τα ίδια με τα περυσινά, στον βαθμό όπου δεν έχει μεταβληθεί την 1η Ιανουαρίου 2015 η περιουσιακή εικόνα του φορολογούμενου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v