Συμφωνία εντός χρόνου θέλουν Τσίπρας-Ολάντ

Σε θερμό κλίμα η συνάντηση των δυο ηγετών. Συμφώνησαν πως πρέπει να τηρηθούν oι αποφάσεις της 12ης Ιουλίου. Στο επίκεντρο τα θέματα του Ταμείου αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας αλλά και η ανάκαμψη της οικονομίας. Δεν θέλει συμφωνία γέφυρα η Αθήνα.

Συμφωνία εντός χρόνου θέλουν Τσίπρας-Ολάντ
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ συμφώνησαν ότι πρέπει να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα της 12ης Ιουλίου, καθώς και ότι οι διαπραγματεύσεις πρέπει και μπορούν να ολοκληρωθούν αμέσως μετά τις 15 Αυγούστου, αναφέρουν κυβερνητικές πηγές σχετικά με την συνάντηση των δύο ανδρών στην Ισμαηλία της Αιγύπτου.

Η συνάντηση έγινε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα, στο περιθώριο των εκδηλώσεων για τα εγκαίνια της δεύτερης διώρυγας του Σουέζ.

Επίσης οι δύο ηγέτες συζήτησαν θέματα του Ταμείου, που προβλέπεται στη συμφωνία της 12ης Ιουλίου, προκειμένου να καταστεί εφικτή η βέλτιστη και πλέον επωφελής αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, μεταδίδει το ΑΠΕ.

Επίσης συζητήθηκε και συμφωνήθηκε να γίνει οτιδήποτε χρειάζεται προκειμένου να ανακάμψει το γρηγορότερο δυνατό η ελληνική οικονομία από τις επιπτώσεις της τραπεζικής κρίσης.

Ουσιαστικά απομένουν ελάχιστα 24ωρα για να φανεί εάν -αυτή τη φορά- θα υπάρξει συμφωνία με τους δανειστές, ή εάν θα επαναληφθούν οι καταστάσεις του Ιουνίου που κανείς... δεν θέλει να θυμάται. Η ελληνική πλευρά θέλει ένα deal για να αποφύγει μια νέα συμφωνία - γέφυρα.

Από σήμερα θα πρέπει να αρχίσει η συγγραφή των κεφαλαίων της συμφωνίας, για να ολοκληρωθεί το Σαββατοκύριακο και να πάρει τον δρόμο προς το Eurogroup.

Αυτή ακριβώς η χρονική στιγμή θεωρείται καθοριστική των εξελίξεων, καθώς οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης (υπό τον Β. Σόιμπλε ατύπως πλην ουσιαστικώς) θα κληθούν να δώσουν το «πράσινο φως» για να σταλεί η συμφωνία προς έγκριση στα ευρωπαϊκά κοινοβούλια και το ελληνικό «μέχρι τις 18 Αυγούστου».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v