Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Σόου» Ζωής στη διάσκεψη των προέδρων της Βουλής

Κόντρα Κωνσταντοπούλου-Κακλαμάνη στη διάσκεψη των προέδρων. Η πρόεδρος της Βουλής στην αρχή της ομιλίας της τόνισε ότι ο πρωθυπουργός της ζήτησε να μείνει κλειστή η βουλή έως την 16η Αυγούστου. Επίθεση στην πρόεδρο της Βουλής και από το Θεοχάρη.

«Σόου» Ζωής στη διάσκεψη των προέδρων της Βουλής

Η διάσκεψη των προέδρων της Βουλής αποφάσισε ύστερα από μια θυελλώδη συνεδρίαση που κράτησε σχεδόν τρεις ώρες να ανοίξει την Πέμπτη η Βουλή.

Σήμερα στις 9.30 το πρωί θα συγκληθούν οι συναρμόδιες επιτροπές, όπως ανακοίνωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Η ίδια ξεκίνησε την ομιλία της με ανασκόπηση των εξελίξεων των τελευταίων ημερών. Έσπευσε να τονίσει ότι ο Αλέξης Τσίπρας της είχε ζητήσει να κλείσει η Βουλή έως τις 16 Αυγούστου, ενώ τόνισε ότι το νομοσχέδιο δεν κατατέθηκε την Τρίτη, αλλά τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Λίγο αργότερα η συνεδρίαση εξελίχθηκε σε σκληρή κόντρα μεταξύ της προέδρου και του Νικήτα Κακλαμάνη, σύμφωνα με το In.gr.

Ο κ. Κακλαμάνης εγκάλεσε την κ. Κωνσταντοπούλου για την απόφασή της να μεταδοθεί ζωντανά η Διάσκεψη από το κανάλι της Βουλής και της ζήτησε να θέσει το θέμα προς ψηφοφορία.

Στη συνέχεια η κ. Κωνσταντοπούλου επιχειρηματολόγησε για την απόφασή της να μην συγκληθεί νωρίτερα η Διάσκεψη των Προέδρων, και μεταξύ άλλων είπε: «Δεν μπορεί να μπαίνει η σφραγίδα του Κοινοβουλίου κάθε φορά που στέλνει νομοσχέδιο η τρόικα».

Ο κ. Κακλαμάνης της απάντησε: «Το νομοσχέδιο σας το έστειλε η τρόικα ή η κυβέρνηση;».

Επίθεση στην πρόεδρο της Βουλής εξαπέλυσε και ο Χ. Θεοχάρης. Ο Βουλευτής του Ποταμιού απευθυνόμενος στην ίδια τόνισε πως «επιμένετε να χρησιμοποιείτε για πολιτικές στοχεύσεις πολιτειακό σας αξίωμα».

Ο κ. Σόιμπλε και εσείς είστε οι μόνοι που δεν θέλετε να ψηφιστεί την Πέμπτη το νομοσχέδιο. Στην πραγματικότητα συμπράττετε με τις δυνάμεις της συντήρησης της Ευρώπης.

Ακόμα περιμένω τη συμμετοχή του Ποταμιού στην επιτροπή για τις γερμανικές αποζημιώσεις, ήταν η απάντηση της κα. Κωνσταντοπούλου.

Στη συνέχεια ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης κατηγόρησε την κ. Κωνσταντοπούλου για απροκάλυπτη επίθεση της προέδρου εναντίον της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού μιλώντας για έλλειψη εμπιστοσύνης και και αδυναμία συνεννόησης.

«Αν τα πιστεύει αυτά η πρόεδρος της Βουλής δεν μπορεί να διαδραματίσει τον θεσμικό της ρόλο» είπε ο κ. Φίλης και κάλεσε την κ. Κωνσταντοπούλου να ανακαλέσει.

Επίσης, την κατηγόρησε για παρελκυστική πολιτική που είχε ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση της διαδικασίας και πως το χρονοδιάγραμμα που πρότεινε ο πρωθυπουργός δεν τηρήθηκε με δική της ευθύνη.

Η κ. Κωνσταντοπούλου κάλεσε τον κ. Φίλη να μην ερμηνεύει όσα λέει και πρόσθεσε πως δεν αισθάνεται άσχημα που ως πρόεδρος της Βουλής λέει όσα έλεγε και ως βουλευτής, ενώ έκανε λόγο για «όψιμους εκπροσώπους της νεοδιαπλοκής».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, εγκάλεσε την κα Κωνσταντοπούλου για προσωπικό σόου στη σημερινή συνεδρίαση και υπογράμμισε ότι δεν μπορεί να διακόπτει συνέχεια τους συνομιλητές της.

Έντονη αντιπαράθεση σημειώθηκε ανάμεσα στην Πρόεδρο της Βουλής και στον βουλευτή του Ποταμιού, Σπύρου Λυκούδη, με αφορμή την ώρα διεξαγωγής της Διάσκεψης των Πρόεδρων και αν ειδοποιήθηκε ο κ. Λυκούδης.

Ο βουλευτής του Ποταμιού, υποστήριξε ότι δεν είχε καμία ενημέρωση και κατηγόρησε την Ζωή Κωνσταντοπούλου ότι ψεύδεται. «Δεν ξέρετε τι λέτε. Λέτε μονίμως ψέματα και ψεύδεστε ασυστόλως», είπε χαρακτηριστικά ο Σπύρος Λυκούδης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v