Ντάισελμπλουμ: Επιτυχημένη η ψηφοφορία στο ελληνικό κοινοβούλιο

Η προσήλωση της Αθήνας σε μια μακρά λίστα προαπαιτούμενων είναι αρκετή ώστε να διασφαλιστεί η εκταμίευση μιας πρώτης δόσης από το νέο πακέτο διάσωσης, σύμφωνα με τον επικεφαλής του Eurogroup.

Ντάισελμπλουμ: Επιτυχημένη η ψηφοφορία στο ελληνικό κοινοβούλιο

«Επιτυχημένη» χαρακτήρισε την ψηφοφορία στην ελληνική Βουλή για το νέο Μνημόνιο ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Ο ίδιος, αν και αρνήθηκε να κάνει εικασίες για το αποτέλεσμα της σημερινής συνεδρίασης του Eurogroup, είπε πως οι διαπραγματεύσεις κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού ήταν «πιο εποικοδομητικές».

Δήλωσε αισιόδοξος πως η Ελλάδα θα υλοποιήσει τα μέτρα, σχολιάζοντας πως αυτό το πακέτο είναι το ισχυρότερο και περιεκτικότερο που έχει συμφωνηθεί με ελληνική κυβέρνηση. 

Κατά τον ίδιο, αν η Ελλάδα αποτύχει να εφαρμόσει τα συμφωνηθέντα μέτρα, τότε το πρόγραμμα γρήγορα θα σταματήσει. Σημείωσε πως θα υπάρξει έλεγχος τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο για να διαπιστωθεί αν η Αθήνα τηρεί τις υποσχέσεις της.

Σε επιστολή του προς το κοινοβούλιο, ο κ. Ντάισελμπλουμ, ένας από τους σκληρότερους επικριτές της Ελλάδας, αναφέρει πως η προσήλωση της Αθήνας σε μια μακρά λίστα «προαπαιτούμενων ενεργειών» ήταν αρκετή, ώστε να διασφαλιστεί μια πρώτη δόση από τη διάσωση, η οποία, σύμφωνα με δημοσιεύματα, θα ανέρχεται σε περίπου 25 δισ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι το ελληνικό κοινοβούλιο υπερψήφισε το νέο Μνημόνιο με 222 ψήφους υπέρ, 64 κατά και με 11 παρών, με τον ΣΥΡΙΖΑ όμως να δέχεται βαριές απώλειες, καθώς λιγότεροι από 120 βουλευτές του ψήφισαν «ναι». Τώρα, στελέχη της κυβέρνησης λένε πως θα ζητηθεί ψήφος εμπιστοσύνης, μετά τις 20 Αυγούστου όμως.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v