Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γεροβασίλη: Όχι σε κυβέρνηση ειδικού σκοπού

Η κυβέρνηση δεν επιθυμεί εκλογές τονίζει η κυβερνητική εκπρόσωπος και υπογραμμίζει ότι αταλάντευτη θέση του ΣΥΡΙΖΑ παραμένει "η υιοθέτηση της απλής αναλογικής χωρίς μπόνους εδρών και με συνταγματική κατοχύρωση".

Γεροβασίλη: Όχι σε κυβέρνηση ειδικού σκοπού

Σαφές μήνυμα σε όσους απεργάζονται κυβέρνηση ειδικού σκοπού στέλνει η Όλγα Γεροβασίλη: "Σε αυτούς τους σχεδιασμούς δεν θα μας βρουν συμμάχους" τονίζει η κυβερνητική εκπρόσωπος επισημαίνοντας πως η πορεία ανάκαμψης της χώρας "περνάει μέσα από ισχυρές κυβερνήσεις που προκύπτουν από καθαρή λαϊκή εντολή".

Όπως αναφέρει σε συνέντευξη στην Αυγή "φτάσαμε σε μια οριστική συμφωνία με τριετή ορίζοντα. Επιδιώξαμε μια καθαρή λύση και την πετύχαμε. Καθαρή λύση επιδιώκουμε και για το χρέος. Ξέρουμε ότι οι γνωστοί κύκλοι θέτουν εμπόδια και προβάλλουν αντιστάσεις, οι συσχετισμοί όμως έχουν αρχίσει να αλλάζουν. Η συζήτηση άνοιξε πλατιά, σε ευρωπαϊκό και όχι μόνο επίπεδο" "Ήταν νίκη της κυβέρνησης να τεθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο το ζήτημα του χρέους και της αναγκαίας αναδιάρθρωσης. Έχουμε ήδη αποσπάσει τη δέσμευση ότι μετά την πρώτη αξιολόγηση θα αρχίσει και η συζήτηση επί της ουσίας"

Στη συνέντευξή της στην "Αυγή" η Όλγα Γεροβασίλη τονίζει πως η κυβέρνηση, φτάνοντας σε μια οριστική συμφωνία με τριετή ορίζοντα, πέτυχε μια καθαρή λύση όπως επεδίωκε. "Ήταν νίκη της κυβέρνησης να τεθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο το ζήτημα του χρέους και της αναγκαίας αναδιάρθρωσης" υπογραμμίζει επισημαίνοντας τη δέσμευση ότι "μετά την πρώτη αξιολόγηση θα αρχίσει και η συζήτηση επί της ουσίας".

Τέλος, τονίζει πως η κυβέρνηση δεν επιθυμεί εκλογές και επικρίνοντας την αντιπολίτευση, που ανακάλυψε όψιμα την απλή αναλογική, υπογραμμίζει ότι αταλάντευτη θέση του ΣΥΡΙΖΑ παραμένει "η υιοθέτηση της απλής αναλογικής χωρίς μπόνους εδρών και με συνταγματική κατοχύρωση".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v