Μαξίμου για Ζωή: mea culpa

Πρωτοφανής ανταλλαγή πυρών μεταξύ κυβερνητικού επιτελείου και Ζωής Κωνσταντοπούλου μετά τις δηλώσεις της Προέδρου της Βουλής. «Συμπεριφέρεται σαν δικτάτορας» τονίζει το Μαξίμου. «Κάνατε εκλογές στα μουλωχτά» απαντά Ζ. Κωνσταντοπούλου.

Μαξίμου για Ζωή: mea culpa

Κοφτερά μαχαίρια... κυκλοφορούν μεταξύ Βουλής και Μαξίμου υπό μορφή δηλώσεων και διαρροών. Αργά το μεσημέρι σήμερα κυβερνητικές πηγές σχολίασαν τις δηλώσεις και επικρίσεις της Ζωής Κωναταντοπούλου με την εξής φράση: «Η Πρόεδρος της Βουλής συμπεριφέρεται ως δικτάτορας, θεωρεί πως είναι το θεσμικό επίκεντρο του πολιτεύματος, ενώ είναι απλά μια λάθος επιλογή».

Με τον τρόπο αυτό το κυβερνητικό επιτελείο... ξέσπασε για τη στάση της κ. Κωνσταντοπούλου τον τελευταίο μήνα, ενώ για πρώτη φορά λέει ευθέως mea culpa την επιλογή της ως Προέδρου της Βουλής.

Με αγνοήσατε...

Νωρίτερα, η ίδια, κατά τη συνάντησή της με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, είχε κατηγορήσει τον πρωθυπουργό ότι αποφάσισε πρόωρες εκλογές... στα μουλωχτά. Δίνοντας συνέχεια στα χθεσινά «κατηγορώ» που απηύθυνε τόσο στον Αλέξη Τσίπρα όσο και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας επειδή, όπως είπε, την αγνόησαν, ως θεσμό, όταν ο πρώτος ανακοίνωσε την απόφασή του να παραιτηθεί και ο δεύτερος δρομολόγησε τη διαδικασία των διερευνητικών εντολών.

Η Προεδρία της Δημοκρατίας απάντησε κοφτά («ο Πρόεδρος γνωρίζει και τηρεί το Σύνταγμα»). Ενώ το Μαξίμου, με αφορμή τις επικριτικές για την κυβέρνηση δηλώσεις της κ.Κωνσταντοπούλου στη διάρκεια συνάντησής της με τον Β. Μεϊμαράκη, δήλωσε δια της Ολγας Γεροβασίλη: «Η Πρόεδρος της Βουλής, σε ευθεία αντίθεση με όσα δηλώνει ότι υπερασπίζεται, εμφανίζεται να συμπράττει με τον κ. Μεϊμαράκη στην επίθεση κατά του Πρόεδρου της Δημοκρατίας, κατά του Πρωθυπουργού και κατά της Δημοκρατικής τάξης».

Στήριξη από ΛΑΕ

Για μνημονιακή δικτατορία που έχει επιβληθεί στη χώρα, κάνουν λόγο στελέχη της Λαϊκής Ενότητας "απαντώντας" έτσι στις δηλώσεις κύκλων του μεγάρου Μαξίμου για τη συνάντηση Ζωής Κωνσταντοπούλου - Παναγιώτη Λαφαζάνη.

"Οι άνθρωποι του Μεγάρου Μαξίμου προφανώς συγχέουν την μνημονιακή δικτατορία που έχει επιβληθεί στη χώρα -δυστυχώς και με δική τους ευθύνη εσχάτως- με τη δημοκρατική λειτουργία των θεσμών, την οποία οφείλει να υπερασπίζεται με απαρέγκλιτη συνέπεια η Προεδρία της Βουλής" αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Και προσθέτουν: "Όσο για τα περί 'μηδενισμού της διαπραγματευτικής προσπάθειας της κυβέρνησης', αυτό μάλλον ως ... ευφημισμός ακούγεται απέναντι σε μια 'διαπραγμάτευση' που οδήγησε σε ένα τρίτο μνημόνιο, το οποίο απειλεί να λειτουργήσει ως χαριστική βολή στη χώρα".

Σύσκεψη υπό Τσίπρα

Στο περιθώριο όλων αυτών ο κ.Τσίπρας συγκάλεσε το μεσημέρι σύσκεψη με κυβερνητικά στελέχη στη Βουλή, για την προετοιμασία των εκλογών. Μεταξύ άλλων, αναμένεται να ζητήσει συνάντηση με τον πρωθυπουργό ο πρόεδρος της ΝΔ στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής που έχει λάβει για σχηματισμό κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v