ΣΒΑΠ: Δεν μπορούμε να σηκώσουμε άλλα πολιτικά φορτία

«Η οικονομία δεν έχει πλέον τις αντοχές να σηκώνει τα πολιτικά φορτία συνεχών εκλογικών και ιδίως κομματικών αναμετρήσεων», τονίζει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής-Πειραιώς, κ. Δημήτρης Μαθιός.

ΣΒΑΠ: Δεν μπορούμε να σηκώσουμε άλλα πολιτικά φορτία

«Η χώρα και πολύ περισσότερο η οικονομία, ενώ μετράει τις επιπτώσεις από τα πλήγματα των capital controls, της έλλειψης ρευστότητας και των κενών στη διακυβέρνηση, καλείται τώρα να αφομοιώσει άλλη μία προεκλογική περίοδο με όλες τις προεκτάσεις της, μετά τις εκλογές, από τυχόν αδυναμία σχηματισμού κυβέρνησης αλλά και ενημέρωσης των νέων υπουργών», δηλώνει ο πρόεδρος του ΣΒΑΠ. 

«Αν αθροίσουμε αυτήν τη χρονική περίοδο, έχουμε νέο εμπάργκο για την οικονομία που θα περάσει το εξάμηνο έστω και την επομένη των εκλογών, όπως ευχόμαστε, αν σχηματιστεί κυβέρνηση.

Τα προβλήματα της οικονομίας και ειδικότερα της βιομηχανίας μεγεθύνονται καθώς χρονίζουν πλέον παρεμβάσεις που θεωρούνται αναγκαίες ακόμη και για τη σημερινή χαμηλή απόδοση της παραγωγής. Νομοσχέδια και πολιτικές για κίνητρα επενδύσεων, για γραφειοκρατία, για εκσυγχρονισμό επιχειρήσεων, μαζί με διωγμό παραγωγικών μονάδων όπως το συγκρότημα χρυσού στις Σκουριές, προκαλούν αμηχανία έως επιχειρηματικό αρνητισμό, με όλες τις επιπτώσεις στην ανεργία και κατ' επέκταση στην κοινωνία.

Επιβάλλεται μετάβαση της οικονομικής πολιτικής σε επίπεδο εθνικής συμφωνίας μεταξύ όλων των πολιτικών αρχηγών και των παρατάξεων, καθώς και μέτρα προτεραιότητας ώστε να αναθερμανθεί η επιχειρηματική αγορά και να επανέλθουν οι προσδοκίες». 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v