Βενιζέλος: Τραγικές οι συνέπειες της κυβέρνησης Τσίπρα

Η Ελλάδα δεν πέρασε ξυστά μόνο από το Grexit αλλά και από την κατάλυση των δημοκρατικών θεσμών. Υπάρχει όμως η δυνατότητα να οργανώσουμε το καλό σενάριο, υποστηρίζει ο πρώην αρχηγός του ΠΑΣΟΚ.

Βενιζέλος: Τραγικές οι συνέπειες της κυβέρνησης Τσίπρα

Η αριστερή παρένθεση συνέβη με πρωτοβουλία Τσίπρα, υποστήριξε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μιλώντας σε συνέντευξη στον Σκάι. Υποστήριξε ότι οι συνέπειες της κυβέρνησης Τσίπρα είναι τραγικές και σωστά παραιτήθηκε.

Σύμφωνα με τον Ευάγγελο Βενιζέλο η αφήγηση του Αλέξη Τσίπρα είναι μόνο η παραμονή στην εξουσία και τον κατηγόρησε ότι δεν ζήτησε ένα συγνώμη από τον ελληνικό λαό. Μίλησε για αδυναμία κατανόησης των πραγματικών συσχετισμών σε Ευρώπη και κόσμο. 

Αναρωτήθηκε αν ο ΣΥΡΙΖΑ που απομένει είναι ευρωπαϊκος. Υποστηρίζει ότι το μνημόνιο το υπογράφει αλλά προσδοκά να μην το εφαρμόσει και παράλληλα κλείνει το μάτι προς την πλευρά Λαφαζάνη.

Κατά τον κ. Βενιζέλο το Grexit ακόμα καραδοκεί. Η Ελλάδα δεν πέρασε ξυστά μόνο από το Grexit αλλά και από την κατάλυση των δημοκρατικών θεσμών. Υπάρχει όμως η δυνατότητα να οργανώσουμε το καλό σενάριο.

Υπεραμύνθηκε του PSI λέγοντας ότι είναι η μεγαλύτερη συνεισφορά στον τόπο. «Θα προσκηνούν στο άγαλμα του PSI με τον κο Τσίπρα πρώτο», είπε χαρακτηριστικά.

Σημείωσε ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να είναι στην επόμενη Βουλή για να λειτουργήσει ως εγγυητής σε κάτι σημαντικό. Το ιδεώδες θα ήταν ένα σχήμα με τη συμμετοχή των δυο μεγάλων κομμάτων αλλά και μικρότερων. 

Εκτίμησε ότι δεν θα υπάρξει αυτοδυναμία και καμία περίπτωση κυβερνητικής συνεργασίας με μικρά κόμματα. «Ο λαός θα επιλέξει. Αν θέλει. Δεν υπάρχει κάτι που δεν ξέρει».

Οσον αφορά τον Γιώργο Παπανδρέου απλά σημείωσε ότι έχουν παρθεί αποφάσεις στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ και ο ίδιος επέλεξε μια άλλη διαδρομή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v