Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιβεβαιώνει το ενδιαφέρον για ΔΕΣΦΑ η Socar

Δόθηκε παράταση μέχρι τις 21.12.2015, της διάρκειας ισχύος της σύμβασης πώλησης μετοχών και της εγγυητικής επιστολής ύψους €40 εκατ.

Επιβεβαιώνει το ενδιαφέρον για ΔΕΣΦΑ η Socar

Τη δέσμευση να ολοκληρωθεί η πώληση του 66% της ΔΕΣΦΑ επαναβεβαίωσαν οι αζέροι της Socar σε συνάντηση που είχαν με στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ και των Ελληνικών Πετρελαίων. Στο πλαίσιο αυτό μάλιστα παρατάθηκε ως τα τέλη Δεκεμβρίου η ισχύ της σύμβασης μεταβίβασης αλλά και της εγγυητικής επιστολής.

Σε ανακοίνωσή του το ΤΑΙΠΕΔ αναφέρει:

Το ΤΑΙΠΕΔ και η Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε. συναντήθηκαν σήμερα με την αζέρικη εταιρεία «State oil Company of the Republic of Azerbaijan» (SOCAR), η οποία επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον της για την ολοκλήρωση της συναλλαγής, με την παράταση, μέχρι τις 21.12.2015, της διάρκειας ισχύος της σύμβασης πώλησης μετοχών και της εγγυητικής επιστολής ύψους €40 εκατ.

Υπενθυμίζεται ότι η συναλλαγή, ύψους €400 εκατ., αφορά στην πώληση του 66% του ΔΕΣΦΑ, ήτοι 31% από το ΤΑΙΠΕΔ και 35% από τα ΕΛΠΕ.

Επισημαίνεται ότι, για την ολοκλήρωση της συναλλαγής, αναμένεται η λήψη των σχετικών εγκρίσεων, σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο. Όλα τα μέρη επανέλαβαν την ισχυρή θέληση και δέσμευσή τους να ολοκληρώσουν τη συναλλαγή το συντομότερο δυνατό.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v