Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Καμπάνια FeeLSAFE για τους κινδύνους του ηλεκτρονικού εμπορίου

Οι κίνδυνοι που αντιμετωπίζει το ηλεκτρονικό εμπόριο είναι το αντικείμενο της καμπάνιας FeeLSAFE, με την οποία το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η ΕΣΕΕ επιδιώκουν να ενημερώσουν και να ευαισθητοποιήσουν εμπόρους και καταναλωτές.

Καμπάνια FeeLSAFE για τους κινδύνους του ηλεκτρονικού εμπορίου

Στην ευαισθητοποίηση εμπόρων και καταναλωτών γύρω από τους κινδύνους που αντιμετωπίζει το ηλεκτρονικό εμπόριο εστιάζει η καμπάνια FeeLSAFE, την οποία διοργανώνουν από κοινού το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η ΕΣΕΕ. Η έναρξη της καμπάνιας θα δοθεί στη ΔΕΘ και θα επιτρέπει την ενημέρωση καταναλωτών και επιχειρηματιών για την ηλεκτρονική εφαρμογή FeeLSAFE.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, Βασίλης Κορκίδης, κατά τη διάρκεια σχετικής συνέντευξης τύπου που έλαβε χώρα την Τετάρτη στο Υπουργείο, «η διασφάλιση ασφαλών ηλεκτρονικών συναλλαγών θα πρέπει να είναι βασική προτεραιότητα λόγω της επέκτασης των ηλεκτρονικών συναλλαγών και του ηλεκτρονικού εμπορίου και θα πρέπει να προχωρήσει άμεσα η συστηματική ενημέρωση επιχειρηματιών και καταναλωτών (...) Η ανάπτυξη της ''ψηφιακής οικονομίας'' θα πρέπει να αποβεί προς όφελος της ''πραγματικής'' και όχι της ''εικονικής'' οικονομίας. Τα νέα ψηφιακά μέσα είναι ένα εργαλείο με το οποίο κάθε επιχειρηματίας πρέπει να είναι εξοικειωμένος. Είναι σαφές, ωστόσο, ότι η ευρηματικότητα του χρήστη ενός μέσου είναι που το καθιστά αποτελεσματικό και εν προκειμένω του εμπόρου σε σχέση με το εργαλείο του ηλεκτρονικού εμπορίου...»

Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ επεσήμανε ότι η Συνομοσπονδία θα αναλάβει δράση για επόμενες ενέργειες προς όφελος των ΜμΕ επιχειρήσεων με τη χρήση τεχνολογιών αναφορικά με SMEs clouding (υπολογιστικό νέφος).

Επιπλέον, ο διευθυντής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Μανώλης Σφακιανάκης, ο οποίος συμμετείχε στη συνέντευξη τύπου, αναφέρθηκε στο τρίπτυχο της πάταξης του ηλεκτρονικού εγκλήματος: Ασφαλέστερη συναλλαγή, εξάλειψη κινδύνου και πάταξη της φοροδιαφυγής. Ταυτόχρονα, διαβεβαίωσε για την επιχειρησιακή ετοιμότητα της διεύθυνσης για την αντιμετώπιση των οποιωνδήποτε απειλών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v