Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Debate με Τσίπρα ζητά ο Μεϊμαράκης

Εμείς ασχολούμασταν με τα μεγάλα, τη σωτηρία της χώρας, και ο πρωθυπουργός από τις 12 Ιουλίου σκεφτόταν τις εκλογες. «Φάνηκε πόσο μικρός και λίγος είναι που έσκαβε τον τάφο μας, όταν εμείς του δίναμε στήριξη», υποστήριξε ο επικεφαλής της ΝΔ.

Debate με Τσίπρα ζητά ο Μεϊμαράκης

Στις εκλογές οφείλουμε να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας, είπε στην ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα ο επικεφαλής της Νέας Δημοκρατίας.

«Καλούμε τους πολίτες να εμπιστευτούν ξανά τη ΝΔ και είμαι βέβαιος ότι θα το κάνουν». Όπως είπε, στηρίζεται πολύ στο ότι οι βουλευτές θα δώσουν τη μάχη στους νομούς τους. Είναι ώρες μάχης. «Στις ώρες μάχης πολεμάμε, δεν μιλάμε πολύ», είπε και ζήτησε να πειθαρχήσουν όλοι με τις εντολές της εκλογικής επιτροπής.

Υπάρχει πρόταση και πρόγραμμα στη ΝΔ. Οφείλουμε να την επικαιροποιήσουμε και θα την παρουσιάσουμε ολοκληρωμένα στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης. 

Ο Αλέξης Τσίπρας αιφνιδίασε το κόμμα και τον συγκυβερνήτη του, σχολίασε αναφορικά με την ανακοίνωση της παραίτησης της κυβέρνησης. Εμείς ασχολούμασταν με τα μεγάλα, τη σωτηρία της χώρας, και ο πρωθυπουργός από τις 12 Ιουλίου σκεφτόταν τις εκλογες. «Φάνηκε πόσο μικρός και λίγος είναι που έσκαβε τον τάφο μας, όταν εμείς του δίναμε στήριξη», υποστήριξε.

Μπορούμε να κερδίσουμε τη μάχη, είπε ο πρόεδρος της ΝΔ. Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλη αστάθεια. Όπως είπε, χρειάζονται έντιμες συμφωνίες και συνεργασίες. Εμείς μιλήσαμε με όλους, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας κρύβεται και συμπεριφέρεται με αλαζονεία.

Ζητώ τουλάχιστον δύο debate. Ένα με όλους τους αρχηγούς και ένα με τον κ. Τσίπρα. Να γίνουν με όποιους όρους και όποιες προϋποθέσεις.

Για να υπάρξει πολιτική σταθερότητα και να μην έχουμε συνέχεια εκλογές η ΝΔ πρέπει να είναι πρώτο κόμμα. Μόνο έτσι θα επιταχύνουμε στις κινήσεις που πρέπει να γίνουν: την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, την αξιοποίηση του πακέτου Γιουνκερ.

Πρέπει να πάρει μπροστά η ελληνική οικονομία. Να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει ότι δεν ξέρει. Κλείνει επιχειρήσεις, ενώ η ΝΔ ξέρει να ανοίγει επιχειρήσεις, τόνισε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης. Πέρυσι στην ΔΕΘ έκαναν ριφιφί στις ψήφους των Ελληνων. Τώρα ο κόσμος ξέρει και πλήρωσε πολύ ακριβά τα πειράματα Τσίπρα – Καμμένου, σημείωσε.

Επέλεξε ολισθηρό δρόμο

Ο Ευάγγελος Μειμαράκης συνεχίζοντας την προσωπική του επίθεση προς τον Αλέξη Τσίπρα υποστήριξε ότι η χώρα δεν χρειάζεται άλλους μαθητευόμενους μάγους, ούτε εκείνους που παίζουν την Ελλάδα στα ζάρια. Είναι ο μόνος που δεν θέλει το διάλογο, ο μόνος που δεν συναντήθηκε με κανέναν πολιτικό αρχηγό, η αλαζονεία τον έχει τυφλώσει. Τον παρακολουθούμε αλλά δεν τον ακολουθούμε στον ολισθηρό δρόμο που έχει επιλέξει». Παράλληλα σημείωσε ότι ο κ. Τσίπρας κατάφερε ένα παγκόσμιο ρεκόρ. «Ποτέ άλλοτε πρωθυπουργός δεν κατάφερε τόσο μεγάλο κακό μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Είναι αφελής και άσχετος. Μην τον πω ψευτράκο και παρεξηγηθούν ορισμένοι. Νόμιζε ότι η βουλή είναι Κουμουνδούρου.» 

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης στην συναίνεση που απαιτείται προκειμένου να υπάρξει πολιτική σταθερότητα έτσι ώστε να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις και να βγει η χώρα από τον κύκλο ύφεσης. «Χρειάζεται ειλικρίνεια, συνεννοήσεις, συναινέσεις και έντιμες πολιτικές συνεργασίες. Δεν γίνεται να οδηγούμαστε συνεχώς σε εκλογές και γι αυτό τον λόγο θα πρέπει πρώτο κόμμα να είναι η ΝΔ που μπορεί να εγγυηθεί το μέλλον της χώρα και την ευρωπαϊκή της πορεία». 

Παράλληλα αναφέρθηκε στους άξονες του προγράμματος που θα παρουσιάσει στην ΔΕΘ και θα περιλαμβάνει την μείωση της φορολογίας και του κρατισμού. «Εμείς θα πάμε στην ΔΕΘ και θα παρουσιάσουμε το δικό μας αληθινό πρόγραμμα. Στην ΔΕΘ ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε ριφιφί στις ψήφους των Eλλήνων».


Real.gr ΜΕΙΜΑΡΑΚΗΣ VIDEO 2 από realmedialive 


Στα ψηφοδέλτια δεν θα γίνουν αλλαγές είπε ο πρόεδρος της ΝΔ «είναι έτοιμα κατά 80%» ενώ μόλις προκηρυχθούν οι εκλογές θα αρχίσει η διαδυκτιακή προεκλογική καμπανια με την λέξη «ξεκινάμε». Όπως προανήγγειλε ο κ. Μειμαράκης, την Τρίτη έξω από τα ιστορικά γραφεία του κόμματος στην Ρηγίλλης θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή συγκέντρωση του κόμματος «ξεκινάμε για μια άλλη καλύτερη διαφορετική Ελλάδα» είπε χαρακτηριστικά. 



Real.gr ΜΕΙΜΑΡΑΚΗΣ VIDEO 3 από realmedialive

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v