Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μέρκελ: «Κλείνει το μάτι» για επιμήκυνση δανείων

Δεν υπάρχει περιθώριο για μείωση των επιτοκίων στα δάνεια προς την Ελλάδα, δήλωσε η Α. Μέρκελ. Το Βερολίνο πρέπει να δείξει ευελιξία στο προσφυγικό ζήτημα, υποστήριξε η ίδια. Τόνισε ότι πρέπει να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για τον έλεγχο παραχώρησης ασύλου.

Μέρκελ: «Κλείνει το μάτι» για επιμήκυνση δανείων

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ δήλωσε την Δευτέρα ότι δεν υπάρχει περιθώριο για μείωση των επιτοκίων για την Ελλάδα, αλλά πρόσθεσε πως μπορεί να επιμηκυνθεί η περίοδος χάριτος για τα δάνεια που έχει λάβει η χώρα από την ευρωζώνη. 

"Πιστεύω ότι όσον αφορά τα επιτόκια, δεν έχουμε περιθώριο ελιγμών, γιατί τα επιτόκια είναι πολύ χαμηλά" ανέφερε σύμφωνα με το Reuters η κ. Μέρκελ σε συνέντευξη τύπου στο Βερολίνο. Ωστόσο, η ίδια επισήμανε πως υπάρχει κάποιο περιθώριο κινήσεων όσον αφορά την περίοδο χάριτος. 

Αναμένω ότι η Ελλάδα θα ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της σε ό,τι αφορά το τρίτο πρόγραμμα, δήλωσε ακόμα η κ. Μέρκελ.

H καγκελάριος αναφέρθηκε και στο προσφυγικό ζήτημα τονίζοντας ότι οι Γερμανοί που βοηθούν τους πρόσφυγες είναι περισσότεροι από εκείνοι που εναντιώνονται σε αυτούς.

Πρόσθεσε επίσης πως δεν μπορεί να υπάρχει καμία ανοχή για τους ανθρώπους που αμφισβητούν την αξιοπρέπεια των προσφύγων.

Ανέφερε ακόμη πως αντιμετωπίζουμε μια μακροπρόθεσμη πρόκληση και η Γερμανία πρέπει να δείξει ευελιξία. Τόνισε ότι πρέπει να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για τον έλεγχο παραχώρησης ασύλου, ειδικά από τις βαλκανικές χώρες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v