Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ερωτηματικά για εκατό «πόθεν έσχες» πολιτικών

Από τους 704 υπόχρεους υπέβαλαν δηλώσεις οι 694. Εξ αυτών οι 49 είχαν παραλείψεις παραστατικών, οι 31 δεν κατάφεραν να δικαιολογήσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία και τις τραπεζικές τους καταθέσεις ενώ άλλοι 20 δήλωσαν πως δεν έχουν τραπεζικές καταθέσεις.

Ερωτηματικά για εκατό «πόθεν έσχες» πολιτικών

Εκατό περίπου περιπτώσεις «που χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης από τις αρμόδιες δικαστικές αρχές ή ακόμα και το ΣΔΟΕ» καταδεικνύουν οι μέχρι τώρα έλεγχοι της Επιτροπής «πόθεν έσχες» της Βουλής.

Αυτό έκανε γνωστό η πρόεδρος της Επιτροπής, Δέσποινα Χαραλαμπίδου, στέλεχος πλέον του νέου κόμματος του Παναγιώτη Λαφαζάνη, κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής.

Όπως είπε η κ. Χαραλαμπίδου, από τους 704 υπόχρεους υπέβαλαν δηλώσεις οι 694. Εξ αυτών οι 49 είχαν παραλείψεις παραστατικών, οι 31 δεν κατάφεραν να δικαιολογήσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία και τις τραπεζικές τους καταθέσεις, ενώ άλλοι 20 δήλωσαν πως δεν έχουν τραπεζικές καταθέσεις.

Και άλλες φορές, πάντως, και στο παρελθόν έχουν υπάρξει παρόμοια περιστατικά τα οποία «διαλευκάνθηκαν» στην πορεία.

Η Επιτροπή ενέκρινε την πρόταση οι υποψήφιοι βουλευτές να μην μπορούν να ανοίξουν ειδικό τραπεζικό λογαριασμό από τον οποίο θα γίνονται οι εκλογικές δαπάνες, ενώ έδωσε αναβολή στις υποθέσεις Χαϊκάλη και Μητρόπουλου.

Συγκεκριμένα, αμφότερες παραπέμπονται για μετά τις εκλογές. Για τον βουλευτή των ΑΝΕΛ δεν θα περιοριστεί μόνο στην «offshore» εταιρεία, αλλά και στην παλαιότερη με τις αδήλωτες χρηματιστηριακές συναλλαγές, με τον ίδιο πάντως να δίνει το παρόν ενώπιον της Επιτροπής και να καταθέτει τα έγγραφα που, όπως υποστηρίζει, αποδεικνύουν την αθωότητά του.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v