Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αποδόμηση Τσίπρα με τρεις κινήσεις επιχειρεί η Συγγρού

Πώς διαβάζουν τις δημοσκοπήσεις στη ΝΔ και ποια η τακτική τους. Η επιστροφή στη Ρηγίλλης και η στόχευση του μεσαίου χώρου. Η σύγκριση με τον ΣΥΡΙΖΑ και το μήνυμα για την επόμενη μέρα.

Αποδόμηση Τσίπρα με τρεις κινήσεις επιχειρεί η Συγγρού

Σε μετωπική σύγκρουση με τον Αλέξη Τσίπρα έχει αποφασίσει να μετατρέψει την προεκλογική περίοδο ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο οποίος κάθε μέρα που περνάει, ανεβάζει περισσότερο τους τόνους της αντιπαράθεσης. Οι δημοσκοπήσεις, όπως εκτιμά το επικοινωνιακό επιτελείο της Συγγρού, δείχνουν ότι η μέχρι τώρα στρατηγική που έχει εφαρμοστεί αποδίδει, η μάχη εξελίσσεται -σύμφωνα τουλάχιστον με τα γκάλοπ- σε ντέρμπι και αυτή την τακτική σκοπεύουν να συνεχίσουν και για τις επόμενες 18 μέρες μέχρι τις κάλπες.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, με τη χθεσινή συμβολική συγκέντρωση στη Ρηγίλλης, θέλησε να στοχεύσει στο συναίσθημα των ψηφοφόρων της κεντροδεξιάς, αναζητώντας τη μέγιστη δυνατή συσπείρωση και θέτει ως επόμενο στόχο τη διεύρυνση του κόμματός του προς τον μεσαίο χώρο, όπως επανέλαβε μετ' επιτάσεως και στη χθεσινή του ομιλία.

Και για να το πετύχει αυτό και να κερδίσει την κρίσιμη εκλογική μάζα που κινείται σε αυτό τον χώρο, έχει ξεκινήσει το σχέδιο αποδόμησης του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος εξακολουθεί να υπερτερεί σε δημοφιλία όλων των υπόλοιπων πολιτικών αρχηγών. Τρεις είναι οι άξονες στους οποίους ο κ. Μεϊμαράκης έχει αποφασίσει να αμφισβητήσει τον Αλέξη Τσίπρα:

1. Οικονομία. Η παρουσίαση των βασικών αξόνων του προγράμματος την περασμένη Κυριακή κινητοποίησε το οικονομικό επιτελείο της Συγγρού, το οποίο νυχθημερόν προσπαθεί να το αποκρυπτογραφήσει και να αναδείξει τα αρνητικά του σημεία. Παράλληλα, σε όλη την προεκλογική περίοδο τα γαλάζια στελέχη θα υπενθυμίζουν τι είχε υποσχεθεί ο ΣΥΡΙΖΑ πριν από τις εκλογές του Ιανουαρίου και τι έπραξε τελικά, επιβαρύνοντας την οικονομία κατά 90 δισ.

Χθες, η Συγγρού κυκλοφόρησε νέο σχετικό non paper με τίτλο «Η αλήθεια δεν κρύβεται και το ψέμα έχει κοντά ποδάρια», εγκαλώντας τον πρώην πρωθυπουργό πως «προσπαθεί και πάλι να εξαπατήσει τον ελληνικό λαό. Πότε παριστάνοντας ξανά τον... αντιμνημονιακό και πότε ωραιοποιώντας το τρίτο μνημόνιο που ο ίδιος έφερε». Ακόμα και το νέο πρόγραμμα που υπόσχεται ο Αλέξης Τσίπρας, εκτιμούν στη ΝΔ, δεν μπορεί να εφαρμοστεί ουσιαστικά στην πραγματική οικονομία και ήδη ετοιμάζουν την αντιπρότασή τους, με ισοδύναμα μέτρα που θα αντικαταστήσουν -στο μέτρο του δυνατού- τα υπάρχοντα υφεσιακά.

2. Νέο - παλιό. Ο Αλέξης Τσίπρας, σε κάθε ευκαιρία, προσπαθεί να πείσει ότι εκπροσωπεί το νέο, ενώ η ΝΔ το παλαιό και αυτό επιχειρεί να αντικρούσει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης. «Κάποιοι θέλουν να λένε ότι εδώ είμαστε το παλιό και αυτοί είναι το νέο. Εμείς θέλουμε το παλαιό με το νέο να συμπορεύεται. Είμαστε αυτοί που ενώνουμε γενιές. Δεν θέλουμε να διχάζονται. Είμαστε το καινούργιο, αυτό που έρχεται και μπορούμε να εγγυηθούμε την πορεία της χώρας προς τα εμπρός», τόνισε κατά την ομιλία του στη Ρηγίλλης ο πρόεδρος της ΝΔ, ζητώντας παράλληλα να μην πάει κανείς στην αποχή ή την τιμωρητική ψήφο, «γιατί η τιμωρία κόστισε υπέρμετρα το προηγούμενο διάστημα».

3. Επόμενη μέρα. Θέλοντας να καταδείξει ότι συμπεριφέρεται υπεύθυνα και με μόνο γνώμονα το καλό της πατρίδας, ο κ. Μεϊμαράκης συγκρίνει συνεχώς τη στάση του κόμματός του με αυτή του ΣΥΡΙΖΑ για την πολιτική σκηνή της 21ης Σεπτεμβρίου. Στο πλαίσιο αυτό, δηλώνει πρόθυμος για μετεκλογικές συνεργασίες, τονίζει την ανάγκη «συνεργασιών και συνεννοήσεων», καθώς και σταθερής κυβέρνησης τετραετίας για να βγάλει τη χώρα από την κρίση.

Στον αντίποδα, κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα ότι αποφεύγει με κάθε τρόπο μια τέτοια δέσμευση, προτιμώντας τα του κόμματός του παρά το εθνικό συμφέρον και διαμηνύοντας ότι ο μόνος εν δυνάμει σύμμαχός του είναι ο Πάνος Καμμένος και οι ΑΝΕΛ. «Δεν είναι δυνατόν να έχουμε κάθε έξι μήνες εκλογές. Η Ελλάδα χρειάζεται σταθερή κυβέρνηση, όλων των Ελλήνων. Μέσα σε 6 χρόνια αλλάξαμε 7 πρωθυπουργούς. Ζητάμε εντολή για την επόμενη τετραετία, ώστε να προχωρήσει ο τόπος μπροστά», σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v